Siyaset ‘Balkanlardaki kalıcı barış bizi ilgilendirir’

‘Balkanlardaki kalıcı barış bizi ilgilendirir’

31.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Romanya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen, “onur konuğu” olarak katıldığı “Romanya-Bulgaristan-Sırbistan-Yunanistan Dörtlü Zirvesi” kapsamında görüşmelerde bulundu.

‘Balkanlardaki kalıcı barış bizi ilgilendirir’

Oktay, Bükreş’te önceki gün düzenlenen zirve kapsamında, Romanya Başbakanı Viorica Dancila, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşmeler yaptı.

Haberin Devamı

Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsilen bulunduğu Dörtlü Zirve’de, taraflarla bir araya gelerek verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi. Oktay, “AB’den beklentilerimiz, Balkanlar’daki bölgesel iş birliği konuları, enerji ve göç başlıklarının yanı sıra İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının geldiği aşama gibi konularda muhataplarımıza görüşlerimizi aktardık” dedi. Oktay, şunları kaydetti:

“Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan liderleriyle yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizi ilgilendiren birçok konuda görüş alışverişi imkanı bulduk. Geniş bir coğrafyanın istikrarına katkı sunabilecek potansiyele sahip olan ve bunu sağlayan Türkiye için Balkanlar da çok önemli. Soydaşlarımızın ve ecdat yadigarlarımızın bulunduğu bu bölgeyle ilişkilerimizi her zaman güçlü tutmalıyız. Balkanlarda kalıcı bir barış ve iş birliği ortamının kurulması Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Bölgedeki her toplumla, arasında var olan tarihi, kültürel bağlar ve ortak ekonomik çıkarlar sayesinde Türkiye, Balkanlar’da istikrar ve barıştan en çok istifade edebilecek ülke.”