Siyaset Başabakan Erdoğan italya gezisini erteledi

Başabakan Erdoğan italya gezisini erteledi

14.12.2009 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

Başabakan Erdoğan italya gezisini erteledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde, İtalya’ya yapacağı geziyi ertelediğini açıkladı.

Erdoğan, Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İtalya gezisinin ertelendiğini ve tarihinin belli olmadığını söyledi.

Erdoğan, DTP’nin kapatılma kararına ilişkin soruları, "TBMM Genel Kurulu’nda, Bütçe üzerine yapacağı konuşmamda değerlendireceğim" diye yanıtladı.

Erdoğan, "DTP’lilerin sine-i millete dönme kararlarının ardından, milletvekillerinin istifalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" diye soran bir gazeteciye, "Her zaman söylüyorum şimdi de söylüyorum. Doğamamış çocuğa don biçilmez" karşılığını verdi.

Erdoğan, sokaklarda yaşanan gerginliğin sorulması üzerine de, "Medya abartıyor" diyerek, "Lokal olayları, abartarak yayınlamak çok ciddi bir olay. Burada medyaya özellikle görsel medyaya büyük bir iş düşüyor. Bir olayı dakikalarca çevirip çevirip vermek doğru değil" dedi.

Erdoğan, açılım ile ilgili muhalefet liderlerinin, "süreci bitir" açıklamalarının hatırlatılması üzerine. "bu süreç Milli Birlik, Milli kardeşlik sürecidir. Biz bu sürece devam ediyoruz. Biz bu süreci meydanlara çıkan siyasi liderlerle değil, milletle götüreceğiz" diye konuştu.