Siyaset Başbakan Erdoğan: CD olmasa genel başkan olacağı yoktu

Başbakan Erdoğan: CD olmasa genel başkan olacağı yoktu

22.09.2013 - 19:32 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki gün süren Malatya gezisinin son durağında Doğanşehir İlçesi'nde toplu açılış törenine katıldı

Başbakan Erdoğan: CD olmasa genel başkan olacağı yoktu

Erdoğan'ın tören alanına gelmeden önce bakleyen kalabalıktan bazıları baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği bu kişiler ambulanslarla hastaneye götürüldü.Doğanşehir'de coşkuyla karşının Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirip, "Bir genel müdürlüğü yönetemeyen şahıs şimdide gelmiş bir partinin genel başkanı olmuş. Bir CD ile. CD olmasa genel başkan olacağı yoktu. CD sayesinde oluverdi. Şimdi hala bir şeyler bekliyor. Şimdi benim halkım SSK'yı batırın bir adama böyle bir emaneti teslim etmez" dedi.

"KANUNİ GİBİ KAPILARI AÇTIK"
Milletin verdiği emanete sahip çıktıklarını, Hortumu vatandaşın cebine bağladılarını söyleyen Erdoğan, "Bizim farkımız bu. Onlar bu ülkede birkaç tane lobicinin ceplerine bağlıyorlardı. Faiz lobisinin cebine bağlıyorlardı. Sağlıkta ne çileler çektik, SSK kuyruklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Eczanelerde ilacımızı alamazdık. Doktor ilaç yazar gidersin eczaneye ilacın bir kısmı var bir kısmı yok. Biz ne yaptık. Şimdi her eczaneden ilaç alınabiliyor. Yeter ki SGK ile anlaşması olsun. Bütün yollar artık açıldı. Şu anda bizim sağlıkta harcamamız bire üç oranında arttı. Çünkü bundan önce vatandaşımız bu imkanlardan faydalanamıyordu. Biz Kanuni gibi kapıları açtık. Ecdadımız bir sağlıklı nefes için devleti feda etmeyi göze almıştır" dedi.
Erdoğan, Türkiye'nin Ak Parti iktidarı döneminde önemli kazanımlar elde ettiğini, göreve geldiklerinde dış borcun yüzde 74 olduğunu şuan ise bu oranın yüzde 37'lere düştüğünü söyledi. Bir taraftan borç ödeyip bir taraftan ise güçlendiklerini belirten Erdoğan, "Paradan 6 sıfır attık, maaş alırken soruyorlardı ne kadar alıyorsun? '1 milyar, 2 milyar maaş alıyorum' deniyordu. Öyle zaman oldu ki 1 milyona tuvalete gider hale geldik. Biz ne yaptık? 6 sıfırı attık. Dediler ki 'bu sıfırları atarsanız enflasyon patlar' aksine enflasyon çatladı. Emin adımlarla güçlenen bir ekonomiyle yolumuza devam ettik. Kardeşlerim biz size bir söz verdik. Okullarda yavrularımızın sıralarının üzerinde kitaplar olacak dedik" dedi.

"ELİNDE İPOD'LA DOLAŞAN GENÇLİK YETİŞTİRİYORUZ"
Türkiye'de 3-4 yıl içinde tüm okullarda fatih projesi ile birlikte akıllı tahtalara geçileceğini belirten Erdoğan, "Artık çocuklarımız kitapla değil tablet bilgisayar ile okula gidecek. 400 bin derslik yaptık. Bütçemizin yarısını eğitime ayırdık. Elinde molotof kokteyli olan bir gençlik değil, dükkanların camlarını indiren bir gençlik değil, elinde silahla dolaşan değil elinde IPAD'ı ile dolaşan bir gençlik yetiştiriyoruz. Milli değerlerine saygılı bir gençlik yetiştiriyoruz. Bakın artık üniversitesi olmayan bir il kalmadı. Artık üniversiteler birbiriyle rekabet eder hale geldi" dedi.
Artık okullarda fiziki şartların daha iyiye gittiğini dile getiren Erdoğan, "Biz 100 kişilik dersliklerde okuduk. Biz kitap bulamazdık. Kırtasiye dükkanının kapısında bekler kitap alamazdık. Ağabeylerimizden teksir notu almaya giderdik. Alamazdık. Biz yavrularımıza kuşe kağıda baskılı kitaplarla yetiştireceğiz dedik. Onların sırasına biz o kitapları koyduk. Ve şimdi onurlu bir gençlik yetişiyor. Yurtlarımız gayet güzel bir şekilde yapılıyor. Gerek pansiyonlar, yüksek öğrenim yurtları modern bir şekilde yapılıyor. Üniversitelerimizde biz görev geldiğimizde burs 45 lira idi şimdi 280 lira. 200 lirada beslenme yardımı veriyoruz" dedi.
Malatya'nın büyükşehir statüsüne geçmesine de değinen Erdoğan, "750 bini aşın biz Malatya'yı büyükşehir yapacağız' dedik. Yaptık mı? Yaptık. Büyükşehirler yasasını çıkardıysak bilerek adım attık. 30 Mart yerel seçimiyle yeni bir dönem başlayacak. Merkezi yönetimin getirdiği hizmetleri daha da artıran bir dönem olacak. Kapı kapı dolaşmamız lazım. Kararlı olacağız. Bu hizmetler 6 değil 16 olacak. Devletin hizmetleri daha da farklı bir şekilde gelecek. Görev geldiğimizde Türkiye'de 6 bin 100 km bölünmüş yol vardı. Biz buna 16 km yol ilave ettik. Daha da devam ediyor" dedi.

ÇOCUKLA BİRLİKTE RABİA İŞARETİ YAPTI
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından 3 yaşındaki Kamile Karadana'yı işaret ederek yanına getirilmesini istedi. Başban Erdoğan, sahneye getirilen Kamile ile Rabia işareti yaptı.Bu arada 13 yaşındaki Betül Yağma ise ağlayarak seslendiği Erdoğan tarafından sahneye alındı. Betül Yağma burada gözyaşları içinde Erdoğan'ın elini öperek çiçek verdi. Başbakan'ın kulağına birşeyler söyleyen Yağma'yı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yanına alarak sahne arkasına götürdü. Yağma, daha sonra gazetecilere durumlarının kötü olduğunu ve yardım istediğini söyledi.