Siyaset Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus törenleri için Konya'da

Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus törenleri için Konya'da

18.12.2009 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Erdoğan, Şeb-i Arus törenleri için Konyada

MEVLANA’nın ölümünün 736’ncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Konya'dan Trabzon'a geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şeb-i Arus törenleri için dün Konya’ya geldi. İlk olarak Kültür Park’ta düzenlenen toplu açılış törenine katılıp halka hitap etti. Ardından da Mevlana’nın ölümünün 736’ncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katıldı. Erdoğan, törenden sonra geceyi Polisevi’nde geçirdi.

Erdoğan, sabah Polisevi’nde Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile kahvaltı yaptı. Erdoğan daha sonra beraberinde Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile birlikte Başbakanlığa ait ‘Ana’ uçağı ile Trabzona hareket etti.

Başbakan Erdoğan’ı Konya Havaalanında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile AK Parti İl Başkanlığı yöneticileri uğurladı.

PANKARTLA KARŞILANDI Başbakan Erdoğan, beraberindeki bakanlarla saat 11.40’da Trabzon’a geldi. Erdoğan’ı, Ana uçağı ile geldiği Trabzon Havalimanı'nda Devlet Bakanı Faruk Özak, Vali Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktör Şenol Güneş ile yetkililer ve kalabalık bir topluluk karşıladı.

‘İnadına kardeşlik, inadına demokrasi’ pankartı açan yaklaşık 500 kişilik grup, Başbakanlık otobüsü ile Rize’ye hareket eden Başbakan Erdoğan’a konfetiler attı. Grup içinde bir kadının, “Çocuk gelişimi usta öğreticileri sizinle görüşmek istiyor” diye pankart açması dikkat çekti. Öğretmenlik hakkı verilmesini isteyen kadının elindeki pankartı alan polisler inceledikten sonra geri verdi.

AÇIM BAŞBAKANIM Bu arada, daha önceki programa göre Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Cami’nde cuma namazını kılacağı belirtilen Başbakan Erdoğan, geç kaldığı için Trabzon’un Arsin İlçesi Ulucami’de cuma namazını kıldı.

Başbakan Erdoğan, Arsin Ulucami’de Cuma namazı kıldıktan sonra cami çıkışında vatandaşlarla el sıkıştı. Bu arada kalabalığın arasından bir erkek, “Açım Başbakanım, açım. Terörist mi olmam lazım?” diye bağırdı. Bunun üzerine müdahale eden polisler 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen bu kişiyi ağzını kapatarak uzaklaştırdı.