Siyaset Başbakan Erdoğan'a neden yeni uçak siparişi verildi?

Başbakan Erdoğan'a neden yeni uçak siparişi verildi?

15.03.2011 - 10:21 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Erdoğana neden yeni uçak siparişi verildi

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Devlet filosunda 5 uçak, 1 helikopter olmasına rağmen yeni bir uçak siparişi verilmesinin nedeni nedir" diye sordu.

Haberin Devamı

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Başbakanlık tarafından Airbus firmasına A 330-200 model uçak siparişi verilmesini eleştiren Ekici, "Memurlar, emekliler, çiftçiler, esnaf, yoksul halk söz konusu olduğunda kaynak yetersizliğinden dem vuran AKP iktidarının, 5 makam uçağı ve 1 helikoptere rağmen yeni bir uçak için sipariş vermesi kamuoyunun tepkisine neden olmaktadır" dedi. Ekici, şöyle dedi:

"Son model makam araçları alınırken, Cumhurbaşkanlığı’na lüks yat yaptırılırken, Başbakanlık filosuna sürekli yeni uçaklar eklenirken hiçbir masraftan kaçınmayan AKP Hükümeti, bu savurganlığının bedelini halkın sırtına yüklemektedir. Başbakanlık tarafından Airbus firmasına A 330-200 model uçak siparişi verilmesi bu uygulamanın son örneğidir."

Haberin Devamı

-"AKP HÜKÜMETİ LÜKS HARCAMALARA SON VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR MU?"-

Neden yeni bir uçak siparişi verildiğini merak eden Ekici, Başbakan’dan şu sorulara yanıt istedi:

"Airbus firmasına sipariş edilen A 330-200 model uçağın, VIP özellikleri de eklendiğinde bütçeye ‘külfeti’ ne kadar olacaktır? Ödeme hangi kalemden yapılacaktır? Satın alım hangi usulle yapılmıştır?

Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan emekli ve çalışanın ücretine zam söz konusu olduğunda kaynak sıkıntısından bahseden iktidar mensuplarının lüks harcamalarına devam etmesi tezat oluşturmamakta mıdır?

AKP Hükümeti lüks harcamalarına son vermeyi düşünüyor mu, yoksa tasarruf tedbirlerini çiftçiler, işçiler, memurlar, emekliler, yoksul halk üzerinde uygulamaya devam mı edecek?"