Siyaset ‘Başbakan gidecekse akan kan yüzünden gitmeliydi’

‘Başbakan gidecekse akan kan yüzünden gitmeliydi’

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, partisi adına yaptığı konuşmada, Ak Parti Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajının ayakta dinlendiğini anımsatıp, Kuzey Kore’de parti kongresine ait bir fotoğraf göstererek, “Benzerliği milletimize havale ediyorum. AKP, Türkiye’de bir despotik tek parti devleti kurmuştur.” dedi.

‘Başbakan gidecekse akan kan yüzünden gitmeliydi’

Tezcan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde Koyun Adası’na gittiği bir fotoğrafı da göstererek, “Pasaportuna Yunan mührü vurdurarak Türk topraklarına giren bir başbakan” nitelemesinde bulundu. Tezcan şunları kaydetti:

‘Olan Akdoğan’a oldu’
Saray darbesiyle Davutoğlu’nun hallini yaşadık. Hükümet gidecekse akan kanlar yüzünden gitmeliydi. ‘Bölücü terör ve paralel terör örgütü başta olmak üzere kararlılıkla mücadelemiz devam edecek’ diyor programda. Gülmemek için kendimi zor tutuyorum, her ikisini de siz büyüttünüz. Yargıtay’a 160 militan Fethullahçıyı AKP hükümetleri yerleştirmedi mi? Terör örgütünün lideriyle pazarlık yaptınız. Dolmabahçe’de duvara tosladınız. Olan Yalçın Akdoğan ile Mahir Ünal’a oldu.

Haberin Devamı

‘Patenti Numan Bey’e aittir’

Şahsı adına söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu şunları kaydetti: “AKP’nin kurulduğu günlerde Erbakan Hoca, ‘Bunlar büyülenmiş’ demişti, büyücünün kim olduğunu da söylemişti ama o bende kalsın. 22 Mayıs Kongresi’nde liderinizin mesajını ayakta dinlediğinizi görünce hak verdim. Siz sadece yolları değil milleti de böldünüz. Sizden olmayanları, haine, teröriste yazıyorsunuz. Birlikte yola çıktıklarınıza bile hain diyorsunuz. Cumhurbaşkanı; İstanbul İl Başkanıyken, ‘Fakir hırsızlığı bilmediği için fakirdir’ denmesine ‘el hak doğrudur’ demişti. Kilometre başına 2 milyon dolar harcıyorsunuz, ama baktık maliyeti en fazla 250 dolar. Kalanını nereye götürüyorsunuz? Hangi millete söven adamlara bunları gönderiyorsunuz? Durumunuz güç zehirlenmesi. Diktatör diyoruz kızıyorsunuz, firavun sözünün patenti arkadaşım Numan Bey’e ait.”