Siyaset 'Başbakan MHP'ye iftira atıyor'

'Başbakan MHP'ye iftira atıyor'

08.05.2013 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

Başbakan MHPye iftira atıyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekillerinin bazı haklarına ilişkin TBMM’deki siyasi partilerin ortak yasa teklifiyle ilgili, "Eleştirilerin gelmemesi için sebep yok. Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok" dedi.

Vural, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çözüm sürecine karşı çıkan MHP’ye saldırdığını savunarak, sorumluluktan kaçan ikiyüzlü siyaset izlediğini öne sürdü.

Erdoğan’ın, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan’ın 1999’daki sorgusunu pazarlık olarak nitelediğini ifade eden Vural, "Başbakan iflasını istemiş, aciz vesikası almıştır, çünkü eski defterleri açıyor. MHP’ye iftiralar atıyor. Kendisi imam hatipten mezun olmuş ama herhalde dersleri kaytarmış olmalı ki iftira hatibi olmuş" diye konuştu.

Öcalan yakalandığında devletin terörle mücadeleyi kazandığını, terörün bitirildiğini dile getiren Vural, "Bugün terörist başını muhatap alanlar, yol haritasını uygulamaya geçirenler, PKK’nın sınırları han kapısına çevirmesini temin edenler, bu rezalet karşısında bostan korkuluğu misali ses çıkarmayanlar, 1999 yılındaki sorgulamayı kendilerinin yaptığı gibi gösterme gafletine düşmektedir" dedi.

Vural, iktidarın, geçmişte terör örgütüne karşı kazanılan mücadeleyi görmeyecek kadar teslimiyet içinde olduğunu iddia ederek, şunları söyledi: "Dün Öcalan, ölüm korkusuyla her şeyi yapmaya hazır, hücresine sinmiş bir zavallıydı, ’memleketin hizmetindeyim’ diyecek kadar teslimiyet içindeydi, bugün eli kanlı terörist başı devletle aynı tartıya çıkacak kadar cesaretlendirilmiş, politik lider konumuna getirilmiş, devlet adeta Öcalan’a teslim edilmiş noktaya getirilmiştir. Öcalan, 1999’da ’Türk Milleti’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmetindeyim’ noktasındayken, AKP hükümeti bugün ’PKK’nın hizmetindeyim, Öcalan’ın yol haritasının izindeyim’ noktasına gelmiştir. Terör örgütünü meşrulaştırmak amacıyla şehitlerimizin, gazilerimizin yürüttüğü mücadeleyi karalamak kimsenin haddi değildir." Öcalan’ın yakalanmasını takip eden süreçte yayımlanan gazetelerden örnekler gösteren Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, dönemin Başbakan Yardımcısı iken terör örgütü ve liderinin muhatap alınamayacağına ilişkin sözlerinin yer aldığı haberleri okudu. Vural, "Ne dediysek o zaman da aynı. Herkes elini vicdanına koysun" dedi.

Vural, terör örgütünün çekilmediğini, aksine alan hakimiyeti sağlayarak, KCK paralel devlet yapılanmasını bilfiil icra ettiğini ileri sürdü.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, terör örgütünün çekilmesine ilişkin sözlerini anımsatan Vural, "Sayın Çiçek, ’çekilmiş olabilirler’ derken, aslında sen onu külahıma anlat, bunların çekildiği yok’ demek istemiş olabilir" ifadesini kullandı.

-"Minareyi çaldılar, kılıf arıyorlar"-

Haberin Devamı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın yeni anayasa çalışmalarında CHP ve MHP’yi eleştirerek, AK Parti ile yola devam etmeleri yönünde görüş belirttiğinin ifade edilmesi üzerine, AK Parti ve BDP’nin anayasayı millete dayatmak istediğini söyledi.

İmralı ve Oslo’da yapılan pazarlığın Meclis’te AK Parti ve BDP tarafından yürütülmek istendiğini öne süren Vural, "Bunlar minareyi çalmışlar, kılıf arıyorlar. Kılıfı bir türlü oluşturamadılar. Çaldıkları minare, belli ki PKK ile yaptıkları müzakere. Milletin kimliğini, egemenliğini, devletini çalmışlar. ’Bunu hangi kılıfla millete yuttururuz’ diye ona bakıyorlar" dedi.

Vural, milletvekillerinin statüsü ve bazı haklarıyla ilgili yasa teklifi hazırlandığını hatırlatan bir gazetecinin, "Bu tür düzenlemeler yapılınca eleştiriler de arkasından geliyor" sözlerine, "Eleştirilerin gelmemesi için sebep yok" karşılığını verdi.

Teklifin TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin ortak imzasıyla hazırlandığının ifade edilmesi üzerine Vural, "Söyleyeceğim bir şey yok. Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok" dedi.

Vural, gazetecilerin daha açık konuşmasını istemesi üzerine, "Yorumlarda hürsünüz" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş’in "Oslo soruşturması" nedeniyle görev yerinin değiştirildiği iddiasını içeren haber yayınlandığının ifade edilmesi üzerine Vural, "KCK, PKK’nın siyasallaştırılması amacıyla oluşturulmuş mudur, bu yapılanmada Başbakan’ın dahli olmuş mudur, biz de öğrenmek istiyoruz" diye konuştu.