Siyaset Başbakan, vekillerle sorunları görüştü

Başbakan, vekillerle sorunları görüştü

02.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekilleri ile gruplar halinde Meclis’te görüşmeler yaptı.

Başbakan, vekillerle sorunları görüştü


Görüşmelerde illerin sorunları, Anayasa süreci, terörle mücadele operasyonları değerlendirildi. Bazı vekillerin talebi üzerine Davutoğlu’nun bu vekillerle başbaşa da kısa görüşmeler yaptığı kaydedildi.
Başbakan Davutoğlu, bütçe görüşmelerinin devam ettiği Meclis’te çalışmalarını sürdürdü. Dün öğle saatlerinden itibaren akşam geç saatlere kadar Meclis’te çalışan Davutoğlu, milletvekilleri ile 15’erli gruplar halinde görüşmeler yaptı. Davutoğlu’nun görüşmeleri bugün ve yarın da devam edecek.
Başbaşa da görüştü
İllere ve bölgelere göre belirlenen milletvekilleri ile yapılan görüşmelerin ana gündemini her ilin sorunları ve vekillerin illerine ilişkin beklentileri oluşturdu. Davutoığlu’nun bazı vekillerin talebini de kabul ederek baş başa görüşmeler yaptığı belirtildi.
Görüşmelerde devam eden Anayasa süreci, terör operasyonları ile birlikte dış politika gündemi çerçevesinde Suriye’deki gelişmeler, AB süreci gibi konular da değerlendirildi. Ekonomideki gelişmelerin de toplantılarda ele alındığı ve Davutoğlu’nun vekillerin görüş ve eleştirilerini tüm bu konulara dair aldığı belirtildi.
İlinizi ihmal etmeyin
Görüşmelerde Davutoğlu’nun vekillerden Maclis çalışmaları dışındaki tüm zamanlarını illerinde geçirmelerini istediği ve “İlinizi ihmal etmeyin” uyarısı yaptığı da belirtildi.
Vekillerden Ak Parti’li belediyelerle ve teşkilatlarla yakın çalışma yapmasını isteyen Davutoğlu’nun, Ak Parti’ye yönelik kamuoyunda yaratılan Suriye konusu başta olmak üzere olumsuz algılara dair vatandaşlara bilgi vermelerini istediği de öğrenildi.
Anayasa konusunda Ak Parti’nin masada olma isteği, Başkanlık sistemine dair yapılan tartışmaların da kamuoyuna doğru anlatılması gerektiği toplantılarda ele alındı. Davutoğlu’nun eylem planlarında yer alan vaat ve reformlara dair mutlaka illerinde vatandaşlara gelinen son duruma dair değerlendirme yapılmasını istediği ve tek tek vaatlerin anlatılmasını istediği de kaydedildi.

Haberin Devamı

Özgecan’ın ailesini kabul etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte, Başbakanlık Resmi Konutu’nda, Mersin’in Tarsus ilçesinde geçen yıl evine gitmek için bindiği minibüste vahşice katledilen 19 yaşındaki Özgecan Aslan’ın annesi Songül ve babası Mehmet Aslan’ı kabul etti. HALİL SAĞIRKAYA-AA