Siyaset Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hayır standını ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hayır standını ziyaret etti

06.04.2017 - 17:16 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Pendik Meydanı'nda kurulan CHP'nin 'hayır' standını ziyaret etti. Kurtulmuş, çarşıda yaptığı konuşmada da "Hani bazı dizilerde  karanlık odalar var ya, oralarda baronların toplantısı olur, baronlar karar  verir. Eski Türkiye, mevcut Türkiye, böyle bir Türkiye'ydi, birileri karar  verecek. Artık o devri geride bıraktık"dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, hayır standını ziyaret etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,Pendik Çarşı'da vatandaşlara seslendi. Her gün Türkiye'nin başka yerinde mitinglerde halkla buluştuğunu ifade eden Kurtulmuş, "evet" oylarının artmaya devam ettiğini ve 16 Nisan'da en üst seviyeye çıkacağını söyledi. Numan Kurtulmuş, 2007'de parlamentoda AK Parti'nin oyları yetmesine rağmen, eski Türkiye'nin vesayet odaklarının devreye girip "Cumhurbaşkanının 367 oyla seçilmesi gerektiğini" öne sürdüğünü aktararak, konuşmasına şöyle devam etti:"Kara cübbeli hukukçularını meydana çıkardılar, fetvalar verdiler. Türkiye bir büyük kriz yaşadı. Parlamentoda cumhurbaşkanı seçilemedi. Hatta parlamentodaki partilerden birinin milletvekilleri vardı, milletvekilleriyle kendi parti yönetimlerinde karar aldılar, parlamentoya gelip oy kullanacaklar ama eski Türkiye'nin vesayet odakları kapalı kapılar ardından telefon etti, 'Giderseniz parlamentodaki oylamaya katılırsanız ayaklarınızı kırarız.' dediler. Parlamentoya gidemediler. Millet büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. Hatta manşetler falan atılmaya başlandı. Ama her şerden bir hayır doğar. Allah'a çok şükür ondan sonra tekrar millete gidildi. Millet, 'Bundan sonra cumhurbaşkanını kapalı kapılar ardında seçmek yok. Bundan sonra cumhurbaşkanını ben seçeceğim.' dedi ve işi sahiplendi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde söz de karar da milletin oldu. Millet de 2014'ün 10 Ağustos'unda Recep Tayyip Erdoğan'ı kendi oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak oraya gönderdi. Ne kadar büyük bir iş yaptığımızı belki o zaman anlamadık, ama şimdi ne kadar büyük bir iş yapılmış olduğunu görüyorsunuz."

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 16 Nisan'da ne kadar büyük bir iş yapıldığının görüleceğini belirterek, "Allah ömür verirse çok uzun süre geçmeden, birkaç sene sonra Türkiye'nin nereden nereye geldiğine hep beraber şahit olacağız." diye konuştu. Mevcut sistem işlemediği için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Kurtulmuş, mevcut sistemin vesayet çevrelerini devreye soktuğunu, cumhurbaşkanını seçtirmediğini anlattı. Kurtulmuş, "Hani bazı dizilerde karanlık odalar var ya, oralarda baronların toplantısı olur, baronlar karar verir. Eski Türkiye, mevcut Türkiye, böyle bir Türkiye'ydi, birileri karar verecek. Artık o devri geride bıraktık. Bundan sonra milletin adamı olmayan kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BUNLAR TÜRKİYE'DEN KORKUYOR

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de ilk kez halk oylamasına ya da seçime gidilmediğini dile getirerek, bu seçimlerin ilk kez dışarıdan davetsiz misafirlerinin olduğunu söyledi. Avusturya, Hollanda, Almanya, İsviçre gibi ülkelerin yanı sıra FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerinin de bu seçimin davetsiz misafirleri olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, Avrupa ülkelerinde, Türkiye'nin bakanlarına ve milletvekillerine 'evet' kampanyası kapsamında program yaptırılmadığını anlattı.İsviçre'deki bir mitingde PKK'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef gösteren pankart açtığını, bazı gazetelerin de Erdoğan'ın fotoğrafını kullanarak referandumda "hayır" oyu verilmesi için Türkçe manşet attığını vurgulayan Kurtulmuş, Avrupa'daki bazı siyasetçilerin Türkiye aleyhindeki açıklamalarını da hatırlatarak, tepkisini dile getirdi.

Norveç'in FETÖ mensuplarını siyasi mülteci olarak kabul etmesini de eleştiren Numan Kurtulmuş, Avrupa'da daha önce de seçim kampanyaları yapıldığını ve kimsenin sesini çıkarmadığını belirterek, "2014'te sesini çıkarmayan Avrupa'ya ne oldu da aman ha buraya gelmeyin, bunu yapmayın diyerek 'hayır' cephesinin aktif üyeleri, hatta aktif militanları haline geldiler. Türkçe'de güzel bir laf var, 'Korku dağları bekler.' Bu beyler, büyük Türkiye'den korkuyorlar, güçlü Türkiye'den korkuyorlar, Türkiye'de devletle milletin el ele gönül gönüle daha ileriye gitmesinden korkuyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Cumhurbaşkanı ikinci döneminin sonunda, canı sıkıldı gitti seçime, beş yıl daha seçildi." şeklinde sözlerinin olduğunu aktararak, şunları kaydetti: "Ya böylesine ayak oyunu oynayacak bir cumhurbaşkanına bu millet oy verir mi? Bunu dahi bilmiyor. Milleti tanımıyor, millete güvenmiyor, millete itibar etmiyor. Kıskanma ne olur, çalış senin de olur. Niye hep kendilerinden birisinin cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine inanıyorlar? Anlaşılır gibi bir şey değil. Diyor ki, 'Bir gün cumhurbaşkanı kalkacak kafası bozulacak muhtarları feshedecek.' Kusura bakmayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği değer ortadadır. Kılıçdaroğlu muhtarlar hakkında ne diyor? 'BM Genel Kurulu'nda, sanki muhtarlara konuşuyor gibi konuşuyor.' Yani onun zihninde muhtarların seviyesi düşük ya. Onlara göre konuşuyor diyor. Hiç merak etmeyin, bu ülkenin bütün muhtarları, BM Genel Kurulu'ndaki adamlardan daha seviyeli, daha bilgili, daha ferasetlidir. Biz düzeltmekten bıktık, daha son 9 gün ne zırvalar gelecek, göreceğiz."

Haberin Devamı

'DANYA SİSTEMİ YİNE SUS PUS OLACAK'

Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal silahlı saldırıya da dikkati çeken Kurtulmuş, BM'nin bu duruma acil çözüm bulması gerektiğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 5 ülkenin veto hakkının olmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, sözlerini şöye tamamladı:"7,5 milyar insanın geleceği, beş ülkenin iki dudağı arasına bırakılır mı? Daha ne olacak insanlık suçu için? Kimyasal silah kullanılmış... Dünya sistemi yine sus pus olacak. Bu konu da unutulup gidecek. İnşallah öyle olmaz."

CHP'NİN HAYIR STANDINI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ardından meydanda bulunan parti çadırlarını ve stantlarını ziyaret etti. Kurtulmuş, ilk olarak MHP'nin çadırını ziyaret etti. Buradan da tam karşıdan bulunan 'evet' standına geçti. Çadırlarda bulunan görevlilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

“MİLLETTE HAYIRLI OLSUN"

Kurtulmuş daha sonra 'evet' çadırının yanında bulunan 'hayır' standına geçti. Stantta bulanan görevlilerle tek tek tokalaşan Kurtulmuş kısa bir açıklama yaprak, “Çok güzel bir manzara, Türkiye'nin aradığı, istediği manzara bu. Burada hem Ak Parti'nin, hem CHP'nin, ham de MHP'nin beşer metre arayla stantları var. Burada dostça, kardeşçe herkes seçim kampanyasını sürdürüyor. 'Evet' diyen 'evet' diyor, 'hayır' diyen 'hayır' diyor. Bu Türkiye'nin geldiği demokratik seviyeyi göstermesi bakımından önemli bir örnektir, göstergedir. İnşallah, Türkiye 16 Nisan'dan sonra bu referandumda konuşulan sözlerin hepsi burada kalacak, Türkiye yoluna devam edecek. Ben CHP'li arkadaşlara da başarılar diliyorum. Doğru olan, düzgün olan şey budur. Herkes söyleyeceğini söyleyecek, birbirine hakaret etmeden, ötekileştirmeden, birbirini şeytanlaştırmadan devam edecek ve kararı millet verecek. Milletimiz ne karar verirse başımız gözümüz üstünedir. Şimdiden hayırlı olsun. 16 Nisan'ı milletimiz için bir demokratik adım olarak görüyoruz. Millette hayırlı olsun" dedi.

“SONUCUN HAYIRLI OLMASINI İSTİYORUZ"

Ardından kısa bir açıklama yapan CHP standının sorumlusu Tarık Balyalı, “Ben çok teşekkür etmek istiyorum nezaketinden dolayı. Burası bir demokrasi meydanı, herkesin birbirine saygı gösterdiği bir yer. Biz bu ülkede herkesin birbirine saygı göstermesini ve sonucun hayırlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.