Siyaset Başbakan Yıldırım’ın Evlad-ı Fatihan turu

Başbakan Yıldırım’ın Evlad-ı Fatihan turu

31.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Başbakan Yıldırım’ın Evlad-ı Fatihan turu

Başbakan Binali Yıldırım, “kalbimizin yarısı” diye tanımladığı Bosna Hersek’e ziyaretinin ikinci gününde yoğun bir program izledi. Yıldırım’a ev sahipliği yapan Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic de tüm programlarında Başbakan Yıldırım’a eşlik etti.

Haberin Devamı

Yıldırım ve Zvizdic, önce Bosna Hersek İslam Birliği Reis ül Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç ve Diyanet İşleri Ali Erbaş ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Yıldırım, daha sonra Konsey Başkanı Zvizdic ile birlikte Saraybosna şehir merkezinde yer alan ve Bosna Savaşı sırasında şehit olan askerlerin mezarlarının yer aldığı Kovaçi Şehitliği’ni ve Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Erbaş da dua okudu.

Yıldırım, TİKA’nın katkılarıyla açılan Bosna savaşında Boşnakların yaşadığı soykırımı gözler önüne seren fotoğraf, video ve ses kayıtlarının sergilendiği Srebrenica Anma Müzesi’ni de ziyaret etti.

Yıldırım, müzeden çıktıktan sonra Saraybosna’nın kalbi olarak nitelendirilen ve Osmanlı döneminden izler taşıyan tarihi Başçarşı’yı gezdi.

Haberin Devamı

Vatandaşlarla sohbet etti. Cuma namazını da Başçarşı içinde yer alan ve bölgeyi geliştiren kişi olarak bilinen, Kanunu Sultan Süleyman’ın halasının oğlu Gazi Hüsrev Bey adına yapılan camide kıldı.

Cuma namazını da Erbaş kıldırdı ve cuma hutbesini okudu.

Umut Tüneli’ni gezdi

Yıldırım, Bosna Hersek’te son olarak Bosna Savaşı sırasında Saraybosna’nın dünya ile irtibatını sağlayarak yaklaşık 300 bin insanın hayatını kurtaran, savaşın sembolü haline gelen Umut Tüneli’ni ziyaret etti.