Siyaset Başbakanlık’ta ‘çözüm’ toplantısı

Başbakanlık’ta ‘çözüm’ toplantısı

20.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında genel değerlendirme toplantısı yapıldı.

Başbakanlık’ta ‘çözüm’ toplantısı

Toplantıda çözüm sürecinde gelinen aşama, Davutoğlu’nun bugünkü Irak ziyareti ve haftasonu Tunceli’ye yapacağı ziyaret de ele alındı.
Avustralya’daki G-20 zirvesinin ardından resmi temaslar için Filipinler’e geçen ve önceki akşam Türkiye’ye dönen Davutoğlu, dün Başbakanlık Resmi Konut’ta başlayan toplantıya Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile ilgili bazı bürokratlar katıldı. Toplantıya ilişkin yapılan resmi açıklamada Davutoğlu’nun Irak seyahati öncesi iç ve dış gelişmeler üzerinde durulacağı duyuruldu.
Çözüm süreci masada
Toplantıda Yalçın Akdoğan’ın, hafta içinde HDP heyeti ile yaptığı görüşmenin de toplantıda ele alındığı ifade edildi. Toplantıda İmralı heyetinin genişletilmesi talebi, üçüncü göz olarak adlandırılan, “İzleme Kurulu”nun oluşturulması ve İmralı’ya sevkedilmesi gündemde olan mahkumların konusunun ele alındığı kaydedildi.
Dersim mesajları
Toplantıda, Davutoğlu’nun cumartesi ve pazar yapacağı Erzincan ve Tunceli ziyaretleri de değerlendirildi. Davutoğlu’nun Hacıbektaş’ta Aşure Günü’ne giderek başlattığı Alevi açılımı sonrası Dersim’de vereceği mesajlar da merak konusu oldu. Toplantıda Alevilere yönelik verilecek mesajlar da değerlendirilirken gözler Davutoğlu’nun Tunceli Üniversitesi’nde pazar günü yapacağı konuşmaya çevrildi. Davutoğlu’nun Madımak’ın müze olarak açılması için resmi işlemlerin başlatılacağı mesajını da verebileceği de ifade ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de bu konu nedeniyle toplantıya katıldığı kaydedildi.