Siyaset Başka sorun yok gibi tek dertleri başkanlık

Başka sorun yok gibi tek dertleri başkanlık

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhuriyet Meydanı’nda sağanak yağmur altında halka hitap etti.

Başka sorun yok gibi tek dertleri başkanlık

Miting alanında asılan, “Erdoğan, Siirt seni başbakan yaptı ama başkan yapmayacak” pankartına dikkat çeken Yüksekdağ, “Siirt seni başbakan yaptı ama başkan yaptırmayarak, bir kez daha Türkiye’nin değişim gücü ve öncüsü olacak” dedi.
Siyasi iktidarın tüm çabasını Erdoğan’ı başkan yaptırmak için harcadığını da söyleyen Yüksekdağ, “Sanki kadınların, gençlerin, emekçilerin, işçilerin, işsizlerin ve Türkiye’nin hiçbir sorunu, tasası kalmamış, Erdoğan’ı başkan yapmaktan başka. Türkiye’de demokrasi, barış ve insanca yaşam derdimiz var. Onların tek derdi, Erdoğan’ı başkan yapmak ve etrafında saltanat oluşturmaktır” diye konuştu. Yüksekdağ, Türkiye’nin 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in ölümüne değinerek, “Kenan Evren’in yargılanmamasının biricik güvencesi Tayyip Erdoğan’dır. Kenan Evren’in o darbeci ruhu Erdoğan’da yaşıyor” dedi.
‘İade edeceğiz’
Ak Parti iktidarının fakiri daha fakir, zengini daha zengin haline getirdiğini öne süren Yüksekdağ, “Ayakkabı kutularını doldurdular, zengini daha zengin yaptılar. O zenginlik içinde İslam’ın ahlakını da geride bıraktınız, hiçbir saldırı diliyle bunu örtemezsiniz. Diyanet İşleri Başkanı partimizin ortaya koyduğu söylemin ardından 1 trilyonluk makam aracını teslim etti. Cumhurbaşkanı dedi ki ‘Niye böyle yaptı, ben olsaydım engellerdim.’ Yarın öbür gün Erdoğan’ın o arabalarını da sarayını da iade edeceğiz” dedi.