Siyaset Başkan Akaydın'ın zor günü

Başkan Akaydın'ın zor günü

15.08.2013 - 17:25 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın, Özel Medstar Antalya Hastanesi'nde kolon ve göğüs kanseri ameliyatına alındı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın (61), Özel Medstar Antalya Hastanesi'nde saat 10.00’da kolon ve göğüs kanseri teşhisiyle ameliyata alındı. Saat 16.00 sıralarında tamamlanması beklenen ameliyatı yapan ekipte, dünyada ilk kadavradan rahim nakli ve Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktrif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da yer alıyor. Başkan Mustafa Akaydın’ın eşini ameliyata uğurlarken zorlandığı öğrenilirken, yakın mesai arkadaşlarıyla hastanede ameliyatın bitmesini bekliyor. Kanser ameliyatı olan eşi Havva Böcek nedeniyle zor günler geçiren Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek de Başkan Akaydın'a destek için hastaneye geldi.

Başkan Akaydının zor günü

AKAYDIN: BENİM İÇİN ZOR BİR DÖNEM

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın 61 yaşındaki eşi Dr. Günseli Akaydın’ın sabah saatlerinde başlayıp yaklaşık 6 saat süren ameliyatı tamamlandı. Bir süre önce kolon kanseri ile göğüs kanseri teşhisi konulan Günseli Akaydın’ın Özel Medstar Antalya Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatının ardından Mustafa Akaydın ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlar bir açıklama yaptı.

ÇOK GÜZEL VE SERİ BİR AMELİYAT OLDU

Ameliyatın daha önce Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü yaptığı dönemde çalışma arkadaşları ve asistanları tarafından yapıldığını söyleyen Başkan Mustafa Akaydın, "O kadar gururluyum ki çok güzel, çok seri, çok teknik bir ameliyat başardılar. Bu ekip hakikaten benim yakın mesai arkadaşlarım, Türkiye’nin en seçkin ekibidir. Onların hepsine çok teşekkür borçluyum. Duygulu bir anım, ’geçmiş olsun’ diyorum kendi kendime. İnşallah en kısa zamanda bu işi en iyi şekilde tamamlarız" dedi.

ÜÇ AY ÖNCE KIZIMIN BAŞINDAN DA GEÇTİ

Haberin Devamı

Eşi Günseli Akaydın’ın hastalığının 9 gün önce fark edildiğini anlatan Başkan Akaydın, "9 gün önce tespit edildikten sonra ilave tetkikler yapıldı, 2 gün önce ameliyata karar verildi. 2 ayrı ameliyat beraber uygulandı, onun için uzun sürdü ameliyat. Çok teknolojik bir ameliyat oldu. Benim için çok zor bir dönem gerçekten. 3 ay önce kızımın başından da benzer bir sorun geçti, bu kadar ciddi olmasa da. Zor bir dönem. Bu arkadaşlarımın yaptıklarını hiç unutmayacağım" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU AMELİYAT ÖNCESİ ARADI

Ameliyat başlamadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını aktaran Başkan Akaydın, kendisinin de bir cerrah olduğunu ve ameliyata girip girmediğinin sorulması üzerine, "Ameliyata girmedim. Etik olmazdı zaten girmem. Çok güvendiğim arkadaşlarım var. Rektörlüğüm sırasında bu konuyla ilgilenmiş cerrahım, ama benden şu an daha iyi durumda olanlar var" diye konuştu.

Başkan Akaydın, ameliyat süresince kendisine destek veren çalışma arkadaşları ve partililere de teşekkür etti.

İKİ AMELİYAT BİRDEN YAPILDI

Haberin Devamı

Günseli Akaydın’a yapılan ameliyatla ilgili bilgi veren Özel Medstar Antalya Hastanesi Kanser Merkezi Başkanı Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ise, "Burada hem meme kanseri, hem de kolon kanseri ile karşı karşıyaydık. Gerçekten şanslıydık, her ikisi de erken evreydi. Ama özellikli bir durumdu, ailede de olduğu için her iki memenin de çıkarılması gerekiyordu. Çok kapsamlı iki ameliyat birden yapıldı. Hem kozmetik açıdan, hem de kalın bağırsak için son derece başarılı iki ameliyat oldu" dedi.

GÖZLEM İÇİN YOĞUN BAKIMDA TUTULACAK

Bundan sonraki 24 saatlik sürecin önemine dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, "Birkaç saat yoğun bakımda tutacağız. Ama yoğun bakım gerekçesi yok. Sadece gözlem için yatıyor. Birazdan odasına alınacak" diye konuştu. Bundan sonraki süreçte patoloji raporlarının önemli olduğunu ve çıkan sonuçlara göre değerlendirme yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Özdoğan, "Belki bir süre koruyucu kemoterapi alacağını düşünüyoruz. Onu patoloji sonuçları netleştirecek. İnşallah en kısa sürede yaşama dönecek" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Başkan Akaydın, çalışma arkadaşları ve doktorlara teşekkür ederek hastanede bekleyişine devam etti.