Siyaset Başkanlık karşıtı konuşma Baykal’dan

Başkanlık karşıtı konuşma Baykal’dan

19.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP, yarın Anayasa Komisyonu’nda görüşmelerine başlanacak başkanlık sistemini düzenleyen anayasa değişikliği teklifine karşı nasıl bir strateji izleyeceğini belirlemeye çalışırken, teklif Genel Kurul gündemine geldiğinde tümü üzerindeki 20 dakikalık konuşmayı eski Genel Başkan, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yapması kararlaştırıldı.

Başkanlık  karşıtı konuşma Baykal’dan

Milliyet’in aldığı bilgilere göre, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün parti genel merkezindeki makamında görüştüğü eski Genel Başkan Deniz Baykal’a “Parlamentonun en deneyimli milletvekili olarak bu konuşmayı sizin yapmanızın doğru olacağını düşünüyorum” dedi. Baykal’ın son dönem televizyon programlarındaki performansının da partinin tamamına yakınından “geçer not” almış olmasının bu kararda etkili olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

‘Çok seslilik olmasın’

Kılıçdaroğlu, terör saldırılarının arttığı bir dönemde parti içinde çok seslilik görüntüsünü doğru bulmadığını belirterek, “Herkes genel başkanmış gibi konuşmasın. Bir söylem birliği olmalı. Beni tekrar edeceksiniz” dediği ifade edildi.