Siyaset ‘Bay Kemal kul hakkı yemez’

‘Bay Kemal kul hakkı yemez’

04.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bay Kemal’ hitabını değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal haram yemez, kul hakkı yemez. Bay Kemal fakirin, fukaranın yanındadır. Bay Kemal saraylarda oturmaz, evinde oturur. Dürüst ve namuslu adamdır. Kem söz, sahibine aittir” dedi

‘Bay Kemal kul hakkı yemez’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “Bay Kemal” tanımlamasına Ankara’dan yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal haram yemez, kul hakkı yemez” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarını dün Ankara’da sürdürdü. Elmadağ ve Mamak’ta vatandaşlara seslenen CHP lideri, şu mesajları verdi:

BAYRAK DEYİNCE AKAN SULAR DURUR: Biz bütün insanları seviyoruz, vatandaşlarımız arasında ayrım yapmak istemiyoruz. Hepimiz mübarek bayrağımızın altında yaşıyoruz. Bayrak deyince, şehitler deyince akan sular durur. Siyasette kavganın yerinin olmaması lazım. Siyaset hizmet yarışıdır. İnsanları birbirine düşürmek doğru değil.

UMUTSUZLUK KİTABIMIZDA YOK: Memleketin sorunu fazla. İşsizlik, pahalılık... 7.5 milyon evladımız işsiz. Alınan maaşlar yetmiyor. Ama asla umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Umutsuzluk bizim kitabımızda yok. Biz her şartta bütün zorlukları aşmak zorundayız. Milli Kurtuluş Savaşı’nda büyük bir mücadele verdik. Askerimizin ayakkabısı, yiyecek ekmeği, silahı yoktu. Ama bütün bunları aşmasını bildik. O nedenle önümüzdeki süreçte bütün bu zorlukları aşacağımız ilk adımı atacağız Allah’ın izniyle. Burada Adem Başkanı, Ankara’da da Mansur Başkanı, belediye başkanı yapacağız. Bütün adaylarıma şunu söyledim; tutmayacağınız vaatte bulunmayın.

Haberin Devamı

‘Bay Kemal kul hakkı yemez’

Kılıçdaroğlu, Hasanoğlan’da bir köprü inşaatında çalışan işçilerle fotoğraf çektirdi.

BAY KEMAL HARAM YEMEZ: Bir iktidar düşünün. 17 yıldır o ülkeyi yönetmiş olsun. İstedikleri kanunu, kararnameyi çıkarıyorlar. 17 yılın sonunda vatandaşı soğan kuyruğuna mecbur ediyorlar. Ne diyeceğiz buna şimdi? Ben bunları söyleyince “Bay Kemal konuşuyor” diyorlar. Evet Bay Kemal doğruları söylüyor. Peki Bay Kemal konuşmayıp da ne yapacak? Bay Kemal haram yemez, kul hakkı yemez. Bay Kemal fakirin, fukaranın yanındadır. Bay Kemal saraylarda oturmaz evinde oturur mütevazi çocuklarıyla beraber. Bay Kemal dürüst ve namuslu adamdır, hırsızlık yapmaz, devleti soymaz. Bizim özelliğimiz budur. Ne derlerse desinler. Kem söz sahibine aittir.

ADAYLARA TALİMAT: Biz bütün siyaset adayımızı millete adamış vaziyetteyiz. Siyasete girerken mal varlığını açıklayan ilk kişi benim. Belediye başkanlarıma da söylüyorum. Sizler de mütevazi evlerinizde oturacaksınız, israftan kaçınacaksınız, vatandaşın hizmetine koşacaksınız.

Haberin Devamı

‘Ankara ithal adayla yönetilmez’

Mansur Yavaş, bir Cumhuriyet çocuğu, bir Ankaralı evladı. Cumhuriyet’in başkenti Ankara ithal adayla yönetilmez. Bu Ankaralılara hakarettir. 6 milyonluk Ankara’da bir belediye başkanı bulamadılar, gittiler Kayseri’den belediye başkanını getirdiler. Niye arkadaş, Ankaralı yönetemiyor mu? Buranın seymenleri, kahramanları, evlatları yok mu?