Siyaset Baykal’ı kızdıran soru

Baykal’ı kızdıran soru

27.11.2008 - 02:14 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile dün basın mensuplarının karşısına çıktı

Baykal’ı kızdıran soru

Basın toplantısı sırasında söz alan bir kişi, Karayalçın’ın DEHAP’la geçmişte yaptığı işbirliğini anımsatarak, “Buna ne cevap vereceksiniz?” diye sordu.
Baykal ise “Ankara’da yeni bir belediye başkanlığı süreci başlamışken bizim bunu bırakıp da geçmişten örnekler getirerek süreci sabote etmeye kalkmamızın kabul edilebilir tarafı yoktur. Bunlar aşılmış olaylardır” dedi.
Toplantının bitmesinin ardından Baykal’ın koruma polisi, soruyu yönelten kişiye kimliğini sordu. Adını Serdar Tüzün olarak açıklayan kişi, önce gazeteci olduğunu, kimliğinin ise kameramanda bulunduğunu söyledi. Kameraların ilgisi üzerine CHP Mamak ilçe örgütü üyesi olduğunu belirten söz konusu kişi Güleç’e tepki gösterdi. Yaşanan arbedenin ardından, CHP’nin önündeki polis noktasında görevli olan polis memurları, söz konusu kişiyi ve birlikte geldiği belirtilen yanındaki şahsı gözlem altına alarak GBT kontrolünün yapılması için karakol ekibine teslim etti.

‘Gökçek’in koruması’
Show TV’ye konuşan Baykal, Tüzün’ün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eski koruması olduğunu öne sürdü. Gökçek de, “Bu kişiyi tanımıyorum” dedi. Tüzün’ün AKP’den Çankaya Belediye Başkan adayı olmak için kulis yapan Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e yakın bir isim olduğu öne sürüldü. n ANKARA Milliyet