Siyaset Baykal'dan aşı değrelendirmesi

Baykal'dan aşı değrelendirmesi

03.11.2009 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

Baykaldan aşı değrelendirmesi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, domuz gribi aşısıyla ilgili bir tehlikenin ortaya çıkması halinde bunun sorumluluğunun iktidara ait olacağını ifade ederek, "Başbakanın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Başbakan olmayacağım diyor, sen olmayacaksan vatandaşa niye yapıyorsun"diye konuştu.

Baykal, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin domuz gribi aşısı olup olmayacağına ilişkin sorusu üzerine Baykal, iktidarın grip salgınıyla ilgili çelişkili manzara ortaya koyduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu’nun kendi içinde ortak anlayışa giremediğini belirten Baykal, hükümetin domuz gribiyle ilgili yapılması gerekenler konusunda Türkiye’ye yol gösterecek, doğru seçeneği ortaya koyacak noktada bulunmadığını ifade etti. Erdoğan ile Sağlık Bakanı Akdağ’ın farklı şeyler söylediğine dikkat çeken Baykal, bunun çok vahim bir manzara olduğunu kaydetti. Baykal şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Hükümetin, bu tehlike karşısında Türkiye’ye yol göstermesi, doğru olanı uygulaması lazım. Onu da açıkça çıkıp savunabilmesi lazım. Böyle bir garip manzara var, çok tuhaf, çelişkili; bunu yadırgıyorum. Önce Başbakan, bakanı ile anlaşsın, bunu uygulamamak gerekiyorsa, o zaman kimseyi o riske atmayalım. Başbakan’ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Aşının bir tehlikesi, tehdidi varsa, bunu herkes için var kabul etmek, herkesi öncelikle düşünmek Başbakan’ın görevi olmalı. Başbakan, kendisini düşünüyor, ’ben olmayacağım’ diyor. Sen olmayacaksan, vatandaşa niye yapıyorsun? Sen örnek olacaksın, millete güven vereceksin, ’ben oluyorum’ diyeceksin. Diyebiliyor mu bunu Başbakan, diyemiyor. Bu ne biçim yönetim. Bunun bir an önce sona erdirilmesi gerekiyor. Yoksa Türkiye’de domuz gribinden dolayı aşılanma tereddütü yaşayacak insanlarımızın, aşılanmamayı tercih edecek insanlarımızın maruz kalacağı sorunların sorumluluğu iktidara yönelik olur. Eğer bu aşıdan kaynaklanan bir tehlike, tehdit ortaya çıkacaksa, bunun sorumluluğu da elbette bu iktidara aittir."

Haberin Devamı

"GÜNDEME NE GELECEK DAHA BİLMİYORUZ"

Baykal, Irak gezisinin iptal edilmesiyle ilgili bir soruya ise demokratik açılımın önümüzdeki hafta Salı günü Meclis’e sunulacağını belirterek yanıt verdi. Baykal açılım görüşmelerinde söz alıp almayacağına ilişkin bir soruya da "Daha gündeme ne gelecek bilmiyoruz. Söylesinler, dinleyelim. Arkadaşlarım, ben ne gerekiyorsa elbette yapacak" yanıtını verdi.