Siyaset BBP lideri, Çatlı’yı mezarı başında andı

BBP lideri, Çatlı’yı mezarı başında andı

02.11.2008 - 01:29 | Son Güncellenme:

BBP Genel Başkanı Sivas Milletvekili Yazıcıoğlu, ölümünün 12. yıldönümünde Abdullah Çatlı’yı mezarında anarak, “Devletin felç olduğu bir dönemde yollara düşen bir kuşağın özetiyiz” dedi

BBP lideri, Çatlı’yı mezarı başında andı

Susurluk kazasında yaşamını yitiren yakın siyasi tarihin en önemli isimlerinden Abdullah Çatlı, Nevşehir Kaldırım Mezarlığı’ndaki mezarı başında ölümünün 12’nci yıldönümünde anıldı. Törene katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çatlı’nın şahsında bir kuşağı, bir nesli saygıyla andığını belirtti.
Yazıcıoğlu, “Devlet yönetiminin felç olduğu, kuralların işlemediği, yargının yok olduğu ve adeta canhıraş ‘vatanı, milleti, devleti nasıl koruyabiliriz’ diyerek yollara düşen bir kuşağın özetiyiz. Onların yaşadıkları bahtsızlığın feryadın, belki çığlığın özetiyiz” dedi.

Çatlı’nın karanlık geçmişi
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Susurluk kazası sonrası, Çatlı ile hazırladığı dosyada Çatlı’nın ilk olarak 11 Temmuz 1978’de Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bedrettin Cömert’in öldürülmesi olayının faili olduğu bilgisi yer aldı.
Çatlı‘nın 23 Ağustos 1978’de Sakarya ilinde 06 PD 137 plakalı otonun içinde Ülkücü Nevzat Bor’la birlikte yakalandığı, 9 Ekim 1978’de de Ankara ili Bahçelievler semtindeki 7 TİP’linin katledilmesi olayında bulunduğunun belirlendiği ifade edildi. Belgede, Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi’nin öldürülmesinden sonra Çatlı’nın, Mehmet Ali Ağca ve arkadaşlarına sahte pasaport temin ettiği belirtildi.
Çatlı’nın 1982 Şubat’ın da Mehmet Şener ile birlikte İsviçre’de yakalandığı ve üzerinde “Mehmet Saral” adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunduğu fakat serbest bırakıldığı, aynı şekilde Çatlı’nın Hasan Kurtoğlu adına düzenlenen sahte belgeyle uyuşturucu kanununa muhalefetten Fransa’da yakalandığı bildirildi.