Siyaset BDP: Bakan ırkçılık manifestosu yazıyor

BDP: Bakan ırkçılık manifestosu yazıyor

29.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Demirtaş, Taksim’de yapılan Hocalı katliamını anma mitinginin ırkçılık gösterisine dönüştüğünü öne sürerek “Buyurun Taksim’e gelin Hrant’ı katleden örgüt oradadır” dedi

BDP: Bakan ırkçılık manifestosu yazıyor

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Taksim’de yapılan Hocalı katliamını anma mitinginin ırkçılık gösterisine dönüştüğünü, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in ırkçılığın manifestosunu yaptığını belirterek, “Aynı bakan Hrant Dink’i katleden örgütü ortaya çıkarmakla sorumlu olan bakandır. Niye ortaya çıkmadığı görünüyor. Buyurun Taksim’e gelin Hrant’ı katleden örgüt oradadır” dedi. Ak Parti’den, “28 Şubat çocuğu” diye sözeden Demirtaş, Uludere olayı için Uluslarası Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun mahkeme tarafından kabul edildiğini söyledi.
Grup toplantısında konuşan Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:
28 ŞUBAT ÇOCUĞU: 2002’de iktidara gelenler darbeyle yüzleşmek için ne yaptı? O çizgiyi inkar eden sizsiniz. ‘Biz milli görüş gömleğini çıkardık’ diyen sizdiniz. Darbenin amacı buydu zaten. Siz de bu tasfiyeye hizmet ettiniz. 28 Şubatın çocuğu olarak 2002’de iktidara geldiniz.
YEMEZLER: Bugün 28 Şubat belgeseli yapanlar ileride AKP’nin 28 Şubat’ı nasıl kolladığının belgesini çekecekler. Uğruna mücadele ettiğini bütün değerleri bir kenara bırakacaksın. ‘Gömleği çıkardım askeri parke giydim’ diyeceksin. Sonra da darbeyle yüzleşeceksin. Yemezler bunları. O dönem DGM vardı şimdi Özel Yetkili Mahkemeler var.
BAKAN MGK’YI İKNAYA ÇALIŞIYOR: Geçen hafta AKP’nin 4x4’lerini konuşuyorduk. Namaza 4x4’ler ile gidiyorlardı. Şimdi ise 4+4+4’ü konuşuyoruz. Bu kadar önemli bir konu teklif olarak sunuldu. Hükümet tasarı olarak sunup meseleyi üstlenmiyor bile. Toplumu aptal yerine koyuyorlar. Tartıştırıp, tepkilere bakacaklar hükümet ona göre sahiplenecek. Bakan bunun savunmasını nerede yapıyor? Sendikalarda değil MGK’da bilgi veriyor.
UCM USUL AÇISINDAN KABUL ETTİ: (Uludere olayı) Başbakan bugün çıkmış, ‘65 gün sonra ortaya çıkaracağız’ diyor. Basit bir soru soruyoruz. Vurun emrini verdin mi vermedin mi? Evet ya da hayır buna bile cevap vermiyorsun.
Grup toplantısı çıkışında Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruyla ilgili soruyu yanıtlayan Demirtaş, gelen yazının, başvurunun usule uygun olduğu, kayıt altına alındığı ve gelişmelerle ilgili bilgilendirme yapılacağı yönünde olduğunu söyledi.