Siyaset BDP ile uzlaşırsak Anayasa halka gider

BDP ile uzlaşırsak Anayasa halka gider

17.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yemeğinde Mardin’deki STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile de biraraya geldi

BDP ile uzlaşırsak Anayasa halka gider

Bedeli ne olursa olsun terörü Türkiye’nin gündeminden bütünüyle çıkarmaya ve ısrarla barışın dilini kullanmaya kararlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, muhalefet partilerini söylemleri dolayısıyla eleştirdi. Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları konusunda da CHP ve MHP ile uzlaşma sağlanamaması halinde halk oylamasına gitmek üzere, anayasa hazırlıklarını BDP’ye sunabileceklerini söyledi.

Teşvik müjdesi
BDP’yle uzlaşı sağlanması halindeyse anayasa taslağını halka götüreceklerini belirten Erdoğan, “Bu parlamento çatısı alında olanlarla bütün partiler her şeyi beraberce konuşur. Komisyonda beraber oluyorsun, konuşuyorsun. Anayasa gibi önemli bir meselede, sivil bir anayasaya geçmek, darbe anayasalarından kurtulmak için biz bu tür riski alırız” dedi.
Başbakan Erdoğan yemekte teşvik müjdesi verdi. Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Hakkında Kanun’un uzatılması hususunda bir çalışma yaptığını açıkladı. Erdoğan, “Zannediyorum, önümüzdeki hafta içerisinde filan gündeme gelir. O da şudur, üçüncü bölge 3 yıl, dördüncü bölge 4 yıl, beşinci bölge 5 yıl, altıncı bölgede 6 yıl daha bunu uzatma şeklinde bir adımı attık” dedi.

Haberin Devamı

Gündüz fırça akşam otel
Gündüz teşkilat toplantısında katılımın az olmasından dolayı fırça yiyen Mardin AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri akşam Erdoğan’ın kaldığı otelin önüne geldi. Gençlik kolları üyeleri kendilerini göstermek için Erdoğan lehine tezahürat yaptı.