Siyaset BDP milletvekili Binici'nin durumu iyiye gidiyor

BDP milletvekili Binici'nin durumu iyiye gidiyor

21.03.2011 - 13:32 | Son Güncellenme:

.

BDP milletvekili Binicinin durumu iyiye gidiyor

ADANA’daki Nevruz kutlamalarının ardından Şanlıurfa’ya dönerken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin sağlık durumu iyiye gidiyor.

Milletvekili Binici, dün akşam saatlerinde danışmanı Mahmut Binici’nin kullandığı 63 HT 386 plakalı otomobil ile Şanlıurfa’ya dönmek üzere yola çıktı. Otomobil, Gaziantep -Şanlıurfa Otoyolu’nun 30’uncu kilometresinde, iddiaya göre aşırı hız ve dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Kazada Binici ve danışmanı yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde tedaviye alındı. Başından darbe alan milletvekili Binici, gece ameliyat edildi ve sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi. Mahmut Binici ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Yusuf Yıldırım, hastanın getirildiğinde yapılan kontrollerinde beynin sağ kısmında bir kanama odağı belirlendiğini, hayati tehlikesinin bulunduğunu ve ameliyata alındığını belirtti. Ameliyatın başarılı geçtiğini ve Milletvekili Binici’nin yoğun bakım ünitesinde kontrol altına alındığını kaydeden Yusuf Yıldırım, "Hastamız getirildiğinde beyin travması geçirmesi nedeniyle hayati tehlikesi vardı. Şu anda ise durumu iyiye gidiyor. Her şey kontrolümüz altında" dedi. İbrahim Binici’nin ameliyatını gerçekleştiren Opr. Dr. Hasan Bakır, ise, "İbrahim Bey’in sol bacağında da hareket kısıtlılığı var. Beyninde bir kanama olmaması halinde sağlık durumunda düzelme bekliyoruz" açıklaması yaptı.

İbrahim Binici’yi akşam ve bugün ziyaret eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise ziyaret sonrası, "İbrahim kardeşimiz ağır bir trafik kazası geçirdi. İlk haberi aldığımızda durumunun çok iyi olmadığı bilgisini aldık. Ancak, önemli bir operasyon sonrası sağlık durumu iyiye gitti. Ailesiyle kendisini ziyaret ettik. Durumu iyiye doğru gidiyor. Hepimiz duacıyız. Tüm ekibe, hastane yöneticilere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de İbrahim Binici’yi ziyaret etti. Milletvekili İbrahim Binici’nin kaza haberini duyan çok sayıda partili hastaneye akın ederek gece boyu bekledi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.