Siyaset Bekaroğlu İstanbulular'a suyu 1.5 liraya verek

Bekaroğlu İstanbulular'a suyu 1.5 liraya verek

18.03.2009 - 14:02 | Son Güncellenme:

.

Bekaroğlu İstanbululara suyu 1.5 liraya verek

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Başkanlık yarışını kazanmaları halinde İstanbullular’a suyu maliyetine vereceklerini söyledi. Bekaroğlu, “Bugün suyun kapıya geliş maliyeti 1.5 lira. Devletin koyduğu bir de yüzde 8 KDV’yi de ekleyerek İstanbullular’a daha ucuz su vereceğizö dedi.
Bekaroğlu, ANKA’nın sorularını yanıtladı ve İstanbul’la ilgili projelerini anlattı. Belediye seçimleri için geri sayımın başladığını ancak gerek AK Parti’nin gerekse CHP’nin İstanbul’un sorunlarıyla ilgili tek kelime söylememesini eleştiren Prof. Dr. Bekaroğlu, “Yerel seçimlere yaklaşık 1 hafta kaldı. Adaylar hala İstanbul’un devasa sorunlarıyla ilgili bir şey söylemiyorlar. Seçim meydanlarında soğandı, hoşmerimdi derken, en son eşek denmeye başladı. Bu bir rezalet. Oratada seviye kalmadı. Halkın seçimlerde bunlara cevap vereceğini umuyorum" dedi.

-AKP SADAKA EKONOMİSİ YAPIYOR, CHP HAYAL KURUYOR-

Başkanlık yarışında AKP ve CHP’nin yaptığı seçim politikalarını da eleştiren Bekaroğlu, ücretsiz kömür dağıtın AKP’nin sadaka ekonomisi uyguladığını, maaş alamayan her eve 600 TL maaş bağlayacağını vaat eden CHP adayı Kılıçdaroğlu’nun ise hayalci olduğunu söylüyor. Bekaroğlu, “Ücretsiz kömür dağıtan AK Parti’nin yaptığı onur kırıcıdır. Kılıçdaroğlu’nun ki ise hayalciö diye konuştu. Bunun yanı sıra AKP’nin İstanbul’u Dubai, CHP’nin Paris yapmaktan söz ettiğini belirten Bekaroğlu, “İkisi de saçma. İstanbul’u başka bir yere benzetmek, İstanbul’a hakarettirö diye konuştu.

-İHALELER CANLI YAYINLARA AÇIK OLACAK-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı olarak İstanbul’a sistem önerisi yaptıklarını söyleyen Bekaroğlu, belediyenin mühendislik olarak düşünüldüğünü ifade ederek, “Oysa kentler insanlar gibidir. Kendi karakterleri vardırö dedi. Yapılan araştırmalarda İstanbul halkının, yolsuzluğu en büyük sorun olarak gördüğünün ortaya çıktığına dikkat çeken Bekaroğlu, “Biz yolsuzluğu ortadan kaldıracak sistemi öneriyoruz. Bu sistemi üç başlık altında topluyoruz. Bunlardan birincisi katılımcı belediye, şeffaflık ve denetim. Katılımcı belediyede, İstanbul’la ilgili kararlarda halkın da görüşleri alınıyor. Kararlara halk da katılabiliyor. Şeffaflıkla sistemi ile ihaleler gerekirse naklen yayınlara açık olacak. Denetim mekanizmasında ise kendimizi bağımsız denetim kuruluşlarına açacağız. Yolsuzlukla mücadele böyle olur. Çünkü biz sistem öneriyoruz. Biz halkı “müşteriö olarak değil, “hemşeriö olarak görüyoruzö açıklamasında bulundu.
Başkanlık yarışını kazanmaları halinde İstanbullular’a suyu maliyetine vereceklerini söyleyen Bekaroğlu, “Suyun kapıya geliş maliyeti 1.5 lira. Devletin koyduğu yüzde 8 KDV var birde. Suyu o şekilde vereceğiz. Şu anda kapıya gelişi 1.5 lira olun suyu konutlara 3.5 lira, iş yerlerine 5 liradan satıyorlarö dedi. Fakir ve zayıf bırakılmış halklara da pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını söyleyen Bekaroğlu, “İstanbul’da 3 milyon 250 bin hane var. 1 milyon hanenin geliri ise 700 TL ve altında. Bu yoksul vatandaşlarımıza da pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Ayda 10-15 metreküp suyu ücretsiz vereceğizö dedi.

-ULUSLARARASI ŞİRKETLERE SU PAZARLANIYOR-
İstanbul’da gerçekleştirilen 5. Dünya Su Forumu ile “su yokö korkusu aşılanmak istendiğini ifade eden Bekaroğlu, “Asıl amacın suyu uluslar arası şirketlere özelleştirmekö dedi. Meksika’da yapılan 4.Dünya Su Forumu’nda insanların cep telefonuna para harcadığı gibi, suya da para harcamalı görüşünün ortaya atıldığına dikkat çeken Bekaroğlu, “İnsanlar su olmadan yaşayamaz. Bunu ticari hale getiriyorlar. Kuraklık var. O nedenle yapıyoruz diyorlar, yalan. Kaynağından suyu özelleştirip, ticarileştirmek istiyorlarö dedi.
Bursa’da kaynak sularının yüzde 40’ının özelleştirildiğini bildiren Bekaroğlu, şunları söyledi:
“Aynı şekilde Karadeniz’de sözde Hidro Elektrik Santralleri kuruluyor. Orada üretilecek HES’ler Türkiye tüketiminin yüzde 1’ini karşılamıyor. Türkiye’nin en büyük zenginliğinin feda edilmesi mantıklı mı? Esasen oradaki sular paketlenecek, dünyaya pazarlanacak. Şu anda 5.Dünya Su Forumu’nda bunlar konuşuluyor. Uluslar arası şirketler, Türkiye’deki şirketlerle konsorsiyum kurup, hangi suyun ne şekilde pazarlanacağı konusunda ön anlaşmalar imzalanıyor. Sosyal demokrat olduğunu söyleyen CHP’den bu konuda tek bir söz çıkmadıö dedi.
İstanbul’un deprem bölgesi olmasına de değinen Bekaroğlu, depremde patlayabilecek su , doğalgaz boruları ve viyadüklerin sağlamlaştırılması, kamu binalarının ise yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Şu anda bu sorunların çözümüne yönelik bir çalışma da yürütüyoruzö diye konuştu.