Siyaset Benim derdim memleket

Benim derdim memleket

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmalarına memleketi Yalova’dan başlayan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, “Benim derdim memleket. Ben doları, euro’yu, enflasyonu, işsizliği indirmek istiyorum” dedi

Benim derdim memleket

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçim çalışmalarını memleketi Yalova’dan başlattı. Ankara’daki aday tanıtım töreninin ardından önceki gün akşam saatlerinde memleketi Yalova’ya gelen Cumhurbaşkanı adayı İnce, geceyi kent merkezine bağlı Elmalık köyündeki evinde geçirdi. İnce, dün sabah ilk olarak annesi Zekiye İnce’yi ziyaret etti. Eve “Hacı Zekiye neredesin?” diyerek giren İnce, annesinin elini öpüp helallik aldı. Anne Zekiye İnce de, “Allaha emanet ol oğlum” dedi. İnce, daha sonra babası Şerif İnce’nin köydeki mezarın ziyaret etti. Babasının mezarı başında dua eden İnce, “Baba bugünü görmeni isterdim” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

‘Ülkü’cüyüm’

İnce, daha sonra köydeki evine geçerek aile bireyleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Ailesini tanıtan İnce, eşi Ülkü İnce’yi tanıtırken, “Eşim Ülkü. Yani Bahçeli bana laf söylüyor ama ben aslında ülkücüyüm. Hatta 35 yıllık ülkücüyüm” dedi. İnce, şöyle devam etti:

“Bugün üç grup başkanvekilimiz Yüksek Seçim Kurulu’na gittiler. Sayın Altay, Sayın Özel ve Sayın Özkoç, benim Cumhurbaşkanlığı adaylık dosyamı teslim ettiler. Mal varlığımı da verdim. Mal varlığımı Pazartesi günü basınla da paylaşacağım. Beş yıl sonra sadece kendimin değil, sadece yasaların öngördüğü eş ve bakmakla yükümlü olduğum çocuk değil, bütün ailenin, bütün sülalelin mal varlığını yeniden veririm. Zenginleşmeyeceğime, derdimin Tayyip Erdoğan’ı indirmek olmadığını buradan ilan ediyorum. ‘Bunların tek derdi var, beni indirmek istiyorlar’ diyor ya. Hayır, benim tek derdim o değil. Benim derdim memleket. Ben doları indirmek istiyorum, euro’yu indirmek istiyorum, enflasyonu indirmek istiyorum, işsizliği indirmek istiyorum, benzin fiyatlarını, Bağ-Kur primlerini indirmek istiyorum. Bana ne Tayyip Erdoğan’dan. Derdim memleket.”, TBMM’de grubu olmayan partilerin Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterebilmek için 100 bin imza toplamak zorunda olduğuna değinen İnce, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Benim derdim memleket

‘Gidin imza verin’

“Niye? Zorlaştırmak için. Kendisi devletin uçağına, helikopterine binecek, örtülü ödeneceği kullanacak. Meral Akşener’e imza vermek isteyenlere FETÖ’cü diyecek. Saadet Partisi’ni karalayacak, CHP’ye iftira atacak, Selahattin Demirtaş’ı hapse atacak. Böyle yarış olur mu? Buradan ilan ediyorum, CHP üyelerine talimat veriyorum, vatandaşlarımızdan da rica ediyorum. Sayın Akşener’e, Perinçek’e, kim aday olmak istiyorsa gidin imza verin, demokrasi budur. HDP’nin dünya görüşüyle benim görüşüm bağdaşmaz, ben İYİ Partili de değilim, ben Saadet Partili de değilim, ben sapına kadar CHP’liyim. Ama HDP’liler de, MHP’liler de, AKP’liler de, CHP’liler de, İYİ Partililer de bu memleketin evladıdır. Adil yarış yapacaksak, Meral Akşener’in imzasıyla, Doğu Perinçek’in imzasıyla uğraşma. Selahattin Demirtaş’ı hapiste tutma. Demokrasi kendin için bir şey istemek değildir, demokrasi karşıdaki için bir şey istemektir.

Haberin Devamı

Öğretmen Ayşe Çelik’e ‘geçmiş olsun’ telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmen Ayşe Çelik ile telefonda görüştü. CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle, hakkında hapis kararı verilen ve denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilen Çelik’le görüştüğü belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, öğretmen Çelik’e geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. ANKARA Milliyet

‘Saray üniversite olacak’

Beni seçtiğinizde en kısa sürede parlamenter sisteme döneceğiz. O sarayda asla oturmayacağım, zeki çocuklara üniversite yapacağım. Ben de cumhurbaşkanı olarak, Atatürk’ün oturduğu Çankaya Köşkü’nde oturacağım. Derdim milletin yüzünü güldürmek, bu milleti barıştırmak, bu milletin refahını yükseltmek.”

‘80 milyonun yükü omuzlarımda’

Yalova Kent Meydanı’ndaki ilk mitingine seçim otobüsü ile gelen Muharrem İnce, konuşmasına telefon ve mesajlara yetişemediğini söyleyerek başladı. İnce, “Dün akşam Ankara’dan geldiğimde ‘Eşim kendini nasıl tanımlıyorsun’ diye sordu. ‘80 milyonun yükünü omuzlarımda hissediyorum, öyle büyük bir sorumluluk taşıyorum’ cevabını verdim. Yalovalı kamyoncu Şerif’in oğlu olarak görev sırası bizde. Bir de sıra sizde, hep beraber bunu başaracağız” dedi.

‘Kavga etmediği kalmamış’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kendisiyle yarım da olsa hemşehri oluruz, meydanlarda kapışacağız’ dediğini belirten İnce, “Baba tarafı Selanikli ana tarafı Rizeliyim. Seni indirirsek dolar iner. Seni indirirsek euro iner. Seni indirirsek enflasyon iner, benzin fiyatı iner, mazot fiyatı iner, gübre fiyatı iner. Dünyada kavga etmediğin insan kalmamış. Herkesle kavga etmişsin, kimseyle bir araya gelemiyorsun” dedi.