Siyaset 'Bir daha duyarsam yasayı geri çekerim'

'Bir daha duyarsam yasayı geri çekerim'

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kamuoyunda “af yasası” olarak bilinen düzenlemenin hayata geçmemesi nedeniyle sitemde bulunan vatandaşa, “Bu olay memleket meselesi. Biz oy için yapmıyoruz, bir daha ağzınızda bunu duyarsam yasayı geri çekerim” karşılığını verdi. Mahkum Yakınları Derneği (MAYAD) üyeleri, af düzenlemesine ilişkin açıklama yapmak üzere MHP Genel Merkezi önünde buluştu.

Bir daha duyarsam yasayı geri çekerim

Açıklama yapılacağı sırada genel merkeze gelen Bahçeli, aracından inerek grubun yanına geldi. Dernek üyeleriyle sohbet eden Bahçeli, “MHP olarak af yasası ile ilgili teklifi Meclis’e verdik. Meclis’te Adalet Komisyonunda görüşülmesini bekliyoruz. 50 vekilimizle olayları takip ediyoruz. Fakat 50 vekille yasayı çıkarmak mümkün değil.

Haberin Devamı

Buraya kadar gelmeniz memnuniyet vermiştir. Birbirinizi incitmeyin. Sırası gelince gereği yapılacaktır” dedi.

‘Memleket meselesi’

Bir vatandaşın “24 Haziran’da sizin sözünüze güvenerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verdik” sözleri üzerine Bahçeli, “Tekrar oy ver, istersen de verme. Bu durumun oyla alakası yok. Bu olay memleket meselesi. Biz oy için yapmıyoruz, bir daha ağzınızda bunu duyarsam yasayı geri çekerim” dedi.

Bir daha duyarsam yasayı geri çekerim

‘İsteğimiz şartlı ceza indirimidir’

MAYAD Genel Başkan Yardımcısı Ali Dizdar, daha sonra yaptığı açıklamada, “Amacımız yıllarca FETÖ’nün elinde oyuncak olmuş yargının himmet karşılığı verdiği kararların Türk milletini devletine düşman etmeyi amaçladığını ve zenginleri cemaate kazandırmak için onların istediği kararları verdiğini tüm milletimize duyurmaktır. Bugüne kadar anketlerde soru hep şuydu:

Haberin Devamı

‘Af verilsin mi verilmesin mi?’ Bu soru yanlıştır. Asıl sorulması gerek ise şudur: ‘FETÖ’cü hakimlerin verdiği kararların ve kolluk kuvvetlerinin hazırladıkları fezlekelerin geçerli sayılmasını istiyor musun?’ Lütfen bunu sorun millete. İstediğimiz af değil, şartlı ceza indirimidir” dedi.