Siyaset ‘Bir ipte iki cambaz oynamaz’

‘Bir ipte iki cambaz oynamaz’

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, “FETÖ lideri utanmadan ‘bu darbe girişimini Atatürkçüler yapmış’ diyor. Asıl, sorumlu seninle birlikte sana devleti teslim edendir. Er geç hesabını soracağız. Bir ipte iki cambaz oynamaz, iki cambazdan biri düştü, diğeri de düşecek, göreceksiniz, hesabını verecek” dedi

‘Bir ipte iki cambaz oynamaz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan’ın 2007’de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ’a ordudaki FETÖ yapılanmasını gösteren bir flash bellek teslim ettiğini, ancak bu bellekteki bilgilerin Akın Öztürk’ün de aralarında olduğu bir grup havacı subay tarafından kapatıldığını açıkladı. “O flash diskteki bilgiler ciddiye alınsaydı, bugün ne 250 şehidimiz, ne de 2 bin 193 gazimiz olmayacaktı” diyen Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşı Gülen’in “15 Temmuz’u Atatürkçüler yapmış olabilir” sözlerine de sert tepki gösterdi.
Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:
VATANA İHANET EDENLER İKTİDARDA: FETÖ’nün lideri densiz açıklamayı yapıyor: ‘15 Temmuz’u Atatürkçüler yapmış olabilir’. Sen Balyoz, Ergenekon davalarında ordudaki Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri, demokrasiye bağlı paşaları, subayları ortağınla birlikte temizlemedin mi? Ak Parti size devleti teslim etti. Biz ‘F Tipi yapılanma’ derken, onlar ‘Hürmetli Hocaefendi’ diyorldu. Size valiler, kaymakamlar, 169 general, üniversiteler, rektörler, yüzlerce okul, dersane, en büyük ihaleleri, emniyet müdürleri, istihbaratçıları verdiler. Size banka kurdurdular. Daha da ileri gittiniz. Türkiye’nin sırlarını istediniz. Kozmik odayı verdiler. Kozmik odayı bir terör örgütüne vermek, vatana ihanettir. İhanet edenler iktidardadır. Utanmadan bu darbe girişimini Atatürkçüler yapmış diyor. Asıl, sorumlu seninle birlikte sana devleti teslim edendir. Er geç hesabını soracağız. Bir ipte iki cambaz oynamaz, iki cambazdan biri düştü, diğeri de düşecek, göreceksiniz, hesabını verecek.
BELLEK CİDDİYE ALINSAYDI: 2007 başlarında Tuncay Özkan milletvekili değilken, birisi ona bir flash disk verir. Der ki, ‘Bunun içinde ordudaki FETÖ yapılanmasının ayrıntıları var.’ Özkan, bunu Kara Kuvvetleri Komutanı’na (İlker Başbuğ) teslim eder. Kara Kuvvetleri Genelkurmay’a, Genelkurmay da Hava Kuvvetleri’ne gönderir. Güneş Çalışma Grubu oluşturulur. İki yıl sonra flash diskteki bütün bilgiler kapatılır. Dosyayı kapatan beş subaydan üçü şu anda hapiste, birisi de Akın Öztürk’tür. Tuncay Bey, 2008’de Ergenekon’dan tutuklanıyor, 6 yıl hapishanede kalıyor. O flash diskteki bilgiler ciddiye alınsaydı, bugün ne 250 şehidimiz, ne de 2 bin 193 gazimiz olmayacaktı.

Ülkeye ihanet

Dün 24 Temmuz’du. Basından sansürün kaldırılışının 109’uncu yılı. İstanbul’da Cumhuriyet gazetesinin davası görülüyor. Ömrü FETÖ gibi suç örgütleriyle mücadeleyle geçmiş bir gazete. Bu gazetenin yazarlarını FETÖ ile iltisaklı diye hapse atıyorsunuz. Umuyorum arkadaşlarımız serbest bırakılırlar. Kadri Gürsel küçük çocuğunu kucaklamak istiyor ama izin vermiyorlar. Eğer basın üzerinde baskı kurarsanız bu ülkeye ihanet etmiş olursunuz.

‘Senin içtüzüğünü kabul etmiyoruz’

Sıra TBMM İçtüzüğü’ne geldi. Parlamento konuşma yeridir, şimdi muhalefet konuşmayacak diyorlar. Senin kabul edeceğin içtüzüğü, tıpkı anayasada olduğu gibi kabul etmiyoruz, kürsüye çıkıp konuşacağız. OHAL’le kendi hukuklarını oluşturdular, gayrimeşru anayasayla hukuklarına anayasal zemin hazırladılar. Biz 12 Eylül darbe hukukunu da 20 Temmuz darbe hukukunu da hepsini gayrimeşru ilan ediyoruz.
TAM DARBECİ KAFASI: 1 milyonun üzerinde masum aile var, hepsine sahip çıkacağız. Kenan Evren, ‘Asmayalım da besleyelim’ demişti, bu da, “Bize ne, devlet mi besleyecek?’ diyor. Tam darbeci kafası.

İnanca saygı insanlık görevi

İsrail’in Mescid-i Aksa’da ibadeti yasaklamasını kabul edemeyiz. CHP’nin tutum belgesi şudur: ‘Mescid-i Aksa’nın ibadete kapatılması kabul edilemez. İbadet eden insana tekme atılması kabul edilemez. Kudüs’te yaşanan gerilim ve şiddeti büyük kaygıyla izliyoruz. Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermek insani ve hukuki zorunluluktur. İsrail hükümeti inanç ve ibadet özgürlüğüne saygılı olmalıdır, orantısız güç kullanmaktan vazgeçmelidir. Kudüs çatışmanın değil, hoşgörünün merkezi olmalıdır. İstanbul’da Neve Şalom Sinagogu’na yönelik saldırılar da kabul edilemez. Herkesin ibadetine, inancına saygı göstermek hepimizin ortak görevidir. Yapacaksan eylemini, başka yerde yap.
TÜRKİYE, AKP’DEN İBARET DEĞİL: Dış politika ciddi iştir, iç politikaya malzeme edilmez, malzeme edersen duvara toslarsın. Bugün Türkiye dünyadan soyutlanmış bir ülke. Buradan bütün AB yetkililerine seslenmek isterim: Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti, uygar dünyanın bir parçasıdır, AKP’den ibaret değildir.

Haberin Devamı