Siyaset Birşey yapmadın diyeni Allah çarpar

Birşey yapmadın diyeni Allah çarpar

25.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Birşey yapmadın diyeni Allah çarpar

Birşey yapmadın diyeni Allah çarpar

BAŞBAKAN Mesut Yılmaz, irticayla mücadelede samimi Müslümanlara zarar verilmeyeceğini, hukuk devleti ilkelerinden ayrılmaya kimsenin kendilerini zorlayamayacağını bildirdi.
Yılmaz, partisinin dünkü grup toplantısında son günlerdeki gelişmeleri değerlendirirken, 27 Mart'ta yapılacak MGK toplantısı öncesi Genelkurmay'a üstü örtülü mesaj verdi. Türkiye'nin katetmesi gereken demokrasi yolunun mayınlı olduğunu vurgulayan Yılmaz, vatandaşların antidemokratik yöntemlere mahkum edilmemesi için sağduyulu ve hoşgörülü davrandıklarını bildirdi.
Yılmaz, CHP Lideri Deniz Baykal'ı ise yine sert şekilde eleştirdi. "Hükümetin 8.5 aydır yaptıklarını bilerek `Hiçbir şey yapmadın' diyen varsa, onu Allah çarpar" diyen Yılmaz, Baykal'ın eylüle kadar Meclis'i çalıştırarak tasarıların Meclis'ten çıkmasına destek vermesi halinde, seçim sandığına giderken CHP'ye teşekkür edeceğini ifade etti.

Yılmaz'ın grup toplantısında verdiği mesajlar özetle şöyle:
"Hükümet, irticayla mücadele etmeye kararlıdır. Tasarılar Meclis'e gönderilmiştir. Ama bu mücadele mutlaka demokratik usuller ve hukuk devleti kuralları içinde samimi Müslümanlara zarar vermeden yapılacaktır. Hiç kimse hükümetimizi bu iki ilkeden vazgeçmeye zorlayamaz. Samimi Müslümanlarla mürteciyi birbirinden ayırmaya özen göstermeye mecburuz. Milletimize karşı bunun en büyük teminatı biziz.
"Herkes kendini memlekette demokrasinin güvencesi olarak görmektedir. Her kurum demokrasinin güvencesi olduğunu söylemektedir. Bu aslında memnuniyet vericidir. Benim kendini demokrasinin güvencesi sayan herkes ve kurumdan bir ricam var: Demokrasinin güvencesi olanlar ve kendini demokrasinin güvencesi sayanlar demokrasinin işleyişi konusunda da aynı özeni ve dikkati göstermek zorundadır. Çünkü dünyada demokrasi bir tanedir".

"Demokrasinin alaturkası alafrangası olmaz. Demokrasi herkes içindir. Demokarsi siviller için ayrı, askerler için ayrı olmaz. Ülke olarak demokrasi yolunda çok mesafe aldık ama görüyürum ki hala gitmemiz gereken bir yol var. Bu yol öyle temiz bir yol değil, biraz mayınlı bir yoldur. Ama bu yolda giderken gerekli dikkati göstermek ve vatandaşlarımızı demokrasi dışı antidemokratik yöntemlere mahkum etmemek bunun için gerekli basireti ve sağduyuyu göstermek bize düşer.
Türkiye'de iç hesaplaşma yapması gereken çok parti ve kurum var ama bugüne kadar kendi felsefesine aykırı bir durumla karşılaşmayan tek parti biziz. Biz Türkiye'de demokrasi ve istikrararın güvencesiyiz."
"Hükümetin 8.5 buçuk aydır yaptıklarını bilerek `Sen hiç icraat yapmadın' diyen varsa Allah onu çarpar. Ekonominin battığını söylüyorlar. Dünyanın en önemli otomotiv firması Ford, Türkiye'ye yatırım yapıyor. Siz şimdi ekonominin kötü olduğunu söyleyen Baykal'a mı, yatırım yapan Ford'a mı inanacaksınız? CHP hükümete gensoru vermeye cesaret edemiyor, bakanları hedef almak istiyor. Baykal'ın 30 yıllık siyasi yaşamında ATAŞ'ın devletleştirilmesi dışında hiçbir projesi yoktur. Hesaplaşma zamanı gelecek. Seçim zamanı hesaplaşacağız. Bu zamanın üç ay ya da üç yıl sonra olması bizim için farketmez."