Siyaset Biz 2010’a kadar iktidar olamadık

Biz 2010’a kadar iktidar olamadık

06.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şahin, CHP’nin BTK ve MGK ile ilgili soru önergesine ilginç bir yanıt verdi!

Biz 2010’a kadar iktidar olamadık



Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Taraf gazetesinde, “İşte uyguladık itirafı” başlığı ile yayımlanan MGK’nın irtica ile mücadele kararlarının Başbakanlık tarafından uygulanmasına ilişkin belgeler için, “Önergenin cevabı sadece BTK’nın yapmış oluduğu çalışmaların genel değerlendirmesidir” dedi.

‘Kurulu biz kurmadık’
Şahin, Başbakan Yardımcılığı döneminde Başbakanlık Takip Kurulu’nun (BTK) MGK kararlarını uygulamaya dönük Eski CHP Milletvekili Yücel Artantaş’ın soru önergesine verdiği yanıta ilişkin Milliyet’in sorularını yanıtladı. Şahin, BTK’nın eski başbakanlardan Mesut Yılmaz döneminde kurulduğunu anımsatarak, “Bu kurulu, biz kurmadık. Bu kurulun görevleri çıkarılmış ilgili yasal düzenlemeler içerisinde var. Her ay toplanmış olan bir kurul. Bizim dönemimizde de bu kurul faaliyetleri devam ettirdi“ diye konuştu.
Şahin, “Niye göreve geldiğinizde kaldırmadınız da 2010’a kadar faaliyetlerine devam etti” sorusuna şu karşılığı verdi:
“Bu soru sorulabilir. Çünkü Ak Parti 2010 yılının 12 Eylül’ünde yapılan anayasa değişikliğine kadar, Türkiye’de sadece hükümet iktidar olamamıştı. Ak Parti iktidar olduktan sonra bu uygulamayı ortadan kaldırmıştır. Olayı 2013’ün şartlarında değerlendirenler, lütfen o günlerde yaşananları da gözönünde bulundurarak değerlendirmeyi yapsınlar.”