Siyaset Biz bu kampları yerle bir ederiz

Biz bu kampları yerle bir ederiz

04.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen askerlere ve güvenlik korucularına Allah’tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Irak’ta ve Suriye’de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline” dedi

Biz bu kampları  yerle bir ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Birilerinden izin almak durumunda değiliz. Kandil’deki ve benzer bir yapıya kavuşturulmaya çalışılan Sincar’daki sorunu, bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse, biz buraları yerle bir ederiz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen “Manisa İli Toplu Açılış Töreni”ne katılarak, vatandaşlara hitap etti.
Kanları yerde kalmadı
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen askerlere ve güvenlik korucularına Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tabi burada bir acıyı da ayrıca özellikle ifade etmek istiyorum. Manisa Selendi’den Özel Harekat Ahmet Alp Taşdemir, bu sabah Diyarbakır’da şehit oldu. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Fakat kanlarını yerde koymadık. 9 kaybımız oldu 2 günde, ama 55 teröristi etkisiz hale getirdik.Şu anda gerek İHA’larımız, SİHA’larımız ve F16’larımız operasyonlarına devam ediyor. Sayı daha da artacak.” Erdoğan, “Gerek Genelkurmay Başkanım, gerek İçişleri Bakanım, gerek kuvvet komutanlarım hepsi Hakkari’de, o bölgedeler. Bütün bu olaylar sebebiyle bölgeyi dolaşıyorlar. Her an, nerede, ne var anında üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘İzin almayız’
Bölücü terör örgütüne 2015 yılı Temmuz’undan bu yana büyük darbeler vurulduğunu, örgütün nefes alamaz hale geldiğini anlatan Erdoğan, “Bizim için ülkemizin ve milletimizin bekasından daha önemli hiçbir şey yoktur. Sınırlarımız dışında beslenen, eğitilen, silahlandırılan ve üzerimize salınan terör örgütlerini evlatlarımızın canı ve kanı pahasına durdurmak mecburiyetinde değiliz. Teröristler neredeyse gidip orada tepelerine binmek bizim en tabii hakkımızdır. Şu anda Irak ve Suriye’nin pek çok yeri birer terör yuvası durumundadır. Buralardan ülkemize yönelen terör tehditlerini sınırlarımız içinde değil, bizzat kaynağında bertaraf etmek durumundayız. Birilerinden izin almak durumunda da değiliz” ifadesini kullandı.
“Kandil’deki ve benzer bir yapıya kavuşturulmaya çalışılan Sincar’daki sorunu, bu bölgelerin hukuki egemeni olan devlet çözmezse, biz buraları yerle bir ederiz” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
‘Darılmaca yok’
“Nerede bir terör oluşumu varsa, onun başını ezmek için havada ve karada her türlü harekatı yapmak bize anamızın ak sütü kadar helaldir. Şu örgütün arkasında şu devlet varmış, öteki örgütün arkasında başka devlet varmış, bunların hiçbiri de bizi ilgilendirmiyor. Hiçbir meşru devlet, kendi askerini, personelini teröristlerle bir arada tutmaz. Bizim için teröristlerin yanında olan herkes teröristtir. Bugüne kadar ‘müttefiklik’ diyerek, ‘stratejik ortaklık’ diyerek, ‘ittifak ilişkileri’ diyerek bizi oyaladıklarını sananlara son sözümüz budur. Biz Irak’ta ve Suriye’de tespit ettiğimiz tüm terör kamplarını yerle bir edeceğiz, bu böyle biline. Sınırlarımız dışındaki bütün terör bataklıklarını kurutmakta kararlıyız. Cerablus- El Bab hattında başarıyla sonuçlandırdığımız, İdlib’de yine başarıyla sürdürdüğümüz operasyonlarımızı her an diğer bölgelere yayabiliriz. Şayet oralarda sakındığı bir şeyler olan varsa, şimdiden tedbirini alsın. Sonra darılmaca, küsmece olmasın.”
‘Efelik taslamasın”
Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör örgütü mensupları, Avrupa’nın göbeğinde bizim vatandaşlarımızın oturdukları mahalleleri basıp, ortalığı savaş alanına çevirdiğinde sesleri çıkmayanlar, bunları söyledik diye, kusura bakmayın bizim efelerimiz şahsiyetlidir. Onun için onlar bize farklı bir efelik taslamasın. Terör örgütü mensupları, kendi başkentlerinde ellerinde şakağımıza dayanmış silahlarla gösteri yaptıklarında kıllarını kıpırdatmayanların sözlerinin, bizim için hiçbir kıymeti yoktur.”

Tezcan’a sert tepki: Ya git, yat aşağı

Biz bu kampları  yerle bir ederiz


Vestel Venüs Akıllı Telefon ve Tablet Fabrikası ile Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışında yaptığı konuşmada ise Erdoğan, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın “faşist, diktatör” sözlerine yanıt verdi. Erdoğan, “Kalkıp Tayyip Erdoğan ile ilgili diktatör, faşist diktatör... Ya git yat aşağı. Yani şahsıma bu lafı eden kişi, affedersin kendisini vurdular ve ben geçmiş olsun diye kendisini arıyorum. Düşünebiliyor musunuz? Ya diktatör kalkıp da seni arar mı be?” Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştirerek “Partimizin kalkıp da bazı belediye başkanlarının istifaen ayrılmaları vesaireleriyle ilgili konuşuyorsun. Sana ne? Sen kendi partinin içine bak. Bunca yıldır partinin başındasın, kazandığın bir tane seçim var mı önce onu söyle? Batı’da adam bir seçim kaybettiği zaman çekip gidiyor. Sen 9 tane seçim kaybettin, hala ordasın. Ha biz mutluyuz. Niye mutluyuz? Böyle başarısız, aşırı derecede gol yiyen bir kaleci olduğu zaman zaten önemli değil” dedi.

‘Ana muhalefet evlere şenlik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Manisa İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılarak partililere hitap etti.
Partisinin ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarına seslenen Erdoğan, şunları söyledi: “Bakınız sadece sloganların partisi olmayacağız. Bütün hizmetlerimizi, yaptıklarımızı, bütün yatırımlarımızı A’dan Z’ye milletimize anlatacağız. 2019’da sandıkları inşallah bizim gençliğimiz patlatacak.”
‘Siyasi kadavra’
Konuşmasında, CHP’ye yönelik, “Böyle bir ana muhalefet evlere şenlik” ifadesini kullanan Erdoğan “Bugün CHP, siyaseten tükenmiş, bitmiş bir parti olarak adeta siyasi kadavra haline gelmiştir. Millete söyleyecek ne tek bir sözleri, ne de ülkeye önerebilecek tek bir projeleri vardır” dedi. Erdoğan, şöyle devam etti: “CHP bırakın ana muhalefetlik vasfını, giderek siyasi parti hüviyetini dahi kaybetmektedir. 94 yıllık bir maziye sahip olduğunu iddia eden bir partinin geldiği yer içler acısı. DHKP-C’den bölücü terör örgütüne kadar çiçek atmadıkları, destek çıkmadıkları hiçbir illegal yapı kalmamıştır. Bir dönem iktidara gelmenin yolunu vesayet odaklarına emir erliği yapmakta arıyorlardı şimdi de iktidara giden yolun Pensilvanya’daki şarlatana kapı kulluğu yapmaktan geçtiğini zannediyorlar.”

Evler için Doğuş’a teşekkür

Biz bu kampları  yerle bir ederiz


Manisa’ya yapılan yatırımları anlatan ve toplam yatırım bedelinin 1 milyar 44 milyon lira olan 40 kalem ayrı eserin toplu açılışının yapıldığını belirten Erdoğan, “3.5 yıl önce maden kazasında şehit olan 301 madencimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Maden kazasının hemen ardından hem devletimiz hem de özel sektörümüz STK’lar harekete geçerek madencilerimizin geride bıraktığı ailelerine sahip çıktı. Her madencimizin yakınlarına bugüne kadar 176 biner TL nakdi yardım yapıldı. Her şehit madencimizin yakınlarından birine kamu kurumlarında istihdam hakkı tanındı. Evlerin 301’nin teslimini gerçekleştiriyoruz. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan konutlar da tamamlandı. Çok yakında kuraları tamamlanacak. Okulu, camisi, diğer sosyal birimleriyle Soma şehitlerinin ailelerine kazandıran Ferit Şahenk’i tebrik ediyorum. Yitirdiğimiz canları elbette geri getiremeyiz ama onların bize emanetler olan ailelerine elimizden geleni yapıyoruz. Maalasef bu ülkede özellikle aşırı sol, bunlar ne yazık ki ailelerin istismarını yapmak suretiyle aileleri tahrik ediyor. Aileler üzerinde oyun oynanıyor. Bunların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu oyunu şehit ailelerimizin bozması lazım” dedi.
‘Recep Bey, eskide kaldın’
Erdoğan’ın konuşmasının ardından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahenk ile birlikte maden faciasında şehit olan işçilerin aileleri için yapılan konutlardan 10’unun anahtarını ailelere teslim etti. Daha sonra toplu açılış töreni için iki bölgeye telekonferans yöntemiyle bağlantı kuruldu. Erdoğan, ilk bağlantı yeri olan Soma’da bulunan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’a “Recep Bey, bizleri duyuyor musunuz?” diye seslendi. Akdağ’ın “Sayın Başbakanım sizleri işitiyoruz” diye karşılık vermesi üzerine Erdoğan, “Recep Bey, sen eski dönemde kaldın ama” dedi. Akdağ, bunun üzerine, “Sizinle 10 seneyi aşkın çalışınca, bağışlayın, arada böyle oluyor Sayın Cumhurbaşkanım” ifadesini kullandı.