Siyaset Biz bunu yemeyiz

Biz bunu yemeyiz

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Soylu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Yılı Açılış Töreni’nde dünyada savunma sanayi harcamalarının 2017 yılında 1,7 trilyon dolar seviyesinde olduğunu söyledi.

Biz bunu yemeyiz

Soylu, şunları söyledi: “ABD’nin Ortadoğu’daki savunma bütçesi 69 milyar dolar. İngiltere 50 milyar dolarlık toplam savunma bütçesiyle Ortadoğu’da etkinliğini artırmaya çalışırken, Fransa 2019-2025 arasında 295 milyar euro savunma harcaması yapmayı planlıyor. Dünyada şu anda resmi olarak savaşta olan, ordularının karşılıklı savaştığı bir ülke yok. Öyleyse bu neyin bütçesi bilmiyoruz.”

Haberin Devamı

ABD’nin PKK’nın 3 yöneticisinin başına ödül koymasını eleştiren Soylu, “Amerika bizi aldatmaya çalışıyor. En son 3 teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklar. Ben size bu fotoğrafı okuyayım mı? Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar. 2 bakanı yaptırım listesinden çıkartıp, 3 teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki ‘Senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil’, biz bunu yemeyiz” dedi. l AA