Siyaset "Biz demokrasi ve adalet istiyoruz"

"Biz demokrasi ve adalet istiyoruz"

22.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul’un bütün sokaklarını gezdiğini belirterek, “Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirinceye kadar her ortamda her türlü mücadeleyi yapacağız. Çünkü biz adalet istiyoruz, çünkü demokrasi istiyoruz” dedi

Biz demokrasi ve adalet istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Eyüpsultan ilçesindeki seçim çalışmalarına katıldı. İstanbul’da sokak sokak gezerek Ekrem İmamoğlu’nu anlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirinceye kadar aynı zamanda her ortamda her türlü mücadeleyi yapacağız. Beraber ayın 23’ünde bir destan yazacağız. Bizim yazacağımız destan sadece İstanbul’u değil bütün dünyayı temelinden sarsacaktır. Çünkü biz demokrasi istiyoruz. Çünkü biz hak istiyoruz. Çünkü biz hukuk istiyoruz. Çünkü biz adalet istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu’nun hak yemeyen bir başkan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Ekrem Başkan, İstanbul’a yakışan bir başkan. Ekrem Başkan başarılara imza atan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen başkan. Ekrem Başkan, hak, hukuk ve adalet diyen bir başkan. Ekrem Başkan üç büyük imparatora başkentlik yapmış bir İstanbul’u yönetecek bir başkan. Onu size emanet ediyorum” diye konuştu.

‘İttifakımız zaten belli’

Kılıçdaroğlu, Kral FM’de katıldığı programda ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “HDP ve Kandil CHP’nin yanında hizalanmıştır” açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “CHP’nin kiminle ittifak yaptığı zaten belli. En başından beri ‘biz sandıkta ittifak yapacağız’ dedik. Ekrem Bey 16 milyon İstanbullunun oyuna talip. İster HDP’li, ister AK Partili, ister İYİ Partili olsun... Biz kimlik ayrımı yapmıyoruz. İnsan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır, benim başımın üstünde yeri vardır. Ben insanları ötekileştirmem, ayırmam, gerilimden hoşlanmam. Ben haktan ve adaletten yanayım.”

Haberin Devamı

‘Mektup gündemde yok’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Öcalan tarafından HDP’ye İstanbul seçimi için “tarafsızlık” çağrısı yapıldığı belirtilen mektuba ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Bilmiyoruz, öyle iddia ediliyor. Kim gündeme getiriyor? Bizim gündemimizde hiç yok. Bizim gündemimizde İstanbul seçimleri var. Niye değerlendireyim? Biz herhangi birisinin telkinleriyle siyasal görüşümüzü değiştiren bir parti değiliz. Bizim görüşümüz belli. Bizim bunu değerlendirme gibi niyetimiz yok.”

Kılıçdaroğlu, “HDP’ye oy verenlerin CHP’ye oy vermemesi için bizi farklı bir yerde tutmak istiyor iktidar partisi. Bu tuzağa düşmeyiz. Biz kimden gelirse gelsin teröre karşıyız” dedi.

‘Tüm enerjimizle sandığa gideceğiz’

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer ve Eyüpsultan’da vatandaşlarla buluştu. 23 Haziran seçimlerinin ardından “siyasete ahlak ve şeffaflık” getireceklerini ifade eden İmamoğlu, “23 Haziran’da tüm enerjimizle sandığa gideceğiz, 24’ünde de tam gaz hizmet yapacağız. Bu şehir kolay var olmadı, 3 imparatorluk burayı yönetti bu şehrin inançları biriktirdikleri kolay olmadı. Biz bu ahlakla yöneteceğiz. Tarihine olan sorumluluğuyla, geleceğine, havasına, suyuna olan sorumluluğumuzla yöneteceğiz. Bu şehrin mazlumlarını ve gariplerini asla ve asla bu şehri mahveden bir avuç insana kurban etmeyeceğiz” diye konuştu.