Siyaset Bizi buraya Türk yetkililer davet etti

Bizi buraya Türk yetkililer davet etti

19.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Türkiye Gözlem Heyeti Başkanı Tana de Zulueta, “Raporumuzun bir kopyasını YSK ile paylaştık

Bizi buraya Türk yetkililer davet etti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Türkiye Gözlem Heyeti Başkanı Tana de Zulueta, “Raporumuzun bir kopyasını YSK ile paylaştık. Buna ilişkin düşüncelerimizi zaten final raporumuza açıkça yansıtacağız” dedi. Zulueta ve beraberindeki heyet, dün Yüksek Seçim Kurulu’nu ziyaret etti. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Zulueta, halk oylamasına ilişkin AGİT final raporunun 8 hafta sonra yayınlanacağını söyledi. YSK’ya nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Zulueta, “Raporumuzun bir kopyasını YSK ile paylaştık. Bu süreçte bize sağladıkları destek ve işbirliği için teşekkür etmek üzere buradaydık. Genel olarak bu konuları konuştuk. Buna ilişkin düşüncelerimizi zaten final raporumuza açıkça yansıtacağız” diye konuştu. Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AGİT’in Türkiye’deki halk oylamasına ilişkin raporuna yönelik eleştirisinin hatırlatılması üzerine Zulueta, “Biz buraya Türk yetkililerin daveti üzerine geldik, görevimizi tamamladık ve ilk raporumuzu yayınladık. Bu konuda benim bir yorumum yok” ifadelerini kullandı.
2.5 milyon oy şaibeli
Öte yandan Anayasa Değişikliği Referandumunu gözlemlemek üzere Türkiye’de bulunan uluslararası gözlemcilerden bugün yeni bir açıklama daha geldi. Reuters’ın haberine göre; AGİT’in Avusturyalı üyesi Alev Korun, Viyana merkezli ORF radyosuna yaptığı açıklamada “2.5 milyon oyun manipüle edilmiş olabileceğine dair şüphe var” dedi. l ANKARA Milliyet

AGİT HEYETİNDEN YSK’YA ZİYARET:

AGİT Türkiye Gözlem Heyeti Başkanı Tana de Zulueta halk oylamasına ilişkin final raporunun 8 hafta sonra yayınlanacağını söyledi.

Erdoğan tepki göstermişti

Erdoğan, AGİT’in raporuna tepki göstererek, şunları söylemişti: “Bunlar kendilerine göre bir rapor hazırlıyorlar. Türkiye’deki seçimler şöyle olmuş böyle olmuş. Önce haddinizi bilin haddinizi. Sizin hazırlayacağınız o siyasi içerikli raporları biz ne görürüz, ne duyarız, ne biliriz. Biz yolumuza devam ederiz. Onu siz külahımıza anlatın.”