Siyaset Bizim böyle bir ecdadımız yok

Bizim böyle bir ecdadımız yok

26.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, dış politika eleştirilerine, “Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere gideriz. Ama bunlar ecdadımızı ’Muhteşem Yüzyıl’daki gibi tanıyor. Biz öyle bir Kanuni tanımadık” cevabı verdi

Bizim böyle bir ecdadımız yok


Kütahya’da Zafer Havalimanı açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’de ne işiniz var? Suriye ile neden ilgileniyorsunuz?” dendiğini belirterek, bu eleştirilere “Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz. Ama bunlar televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o ’Muhteşem Yüzyıl’ belgeselindeki gibi tanıyor. Bizim öyle bir ecdadımız yok” yanıtı verdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

SESSİZ KALMAYIZ: Elbette Gazi Mustafa Kemal gibi ’Yurtta sulh cihanda sulh’ diyor, bunun gereğini yapıyoruz. Barışçı bir dış politika yürütüyoruz ama Akçakale’ye bombayı atarsan ve orada 5 vatandaşımız şehit olursa, herhalde, bunun karşısında sessiz kalacak değiliz. Biz de ona misliyle mukabele etmek durumundayız. Gazi Mustafa Kemal ’Yurtta sulh cihanda sulh’ derken herhalde Çanakkale’ye gelen düşmanlara karşı da sulh, demedi. Birilerinin yanlış anladığı gibi biz ’Yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini asla bir pasiflik olarak, tavırsızlık olarak, tepkisizlik olarak yorumlayamayız.

Haberin Devamı

YAKIŞANI YAPTIK: Gazze’deki masum insanların üzerine namertçe bomba yağarken ‘Aman bize dokunmayan yılan bin yaşasın’ diyerek biz susacak mıyız? Suriye halkı acımasızca katledilirken, insanlık dışı muameleye maruz bırakılırken ‘Her koyun kendi bacağından asılır’ deyip bunu seyir mi edeceğiz? Bize bunları seyretmek yakışır mı? Biz zulümden kaçan bu kardeşlerimize açık kapı politikamızla kapımızı açtık. Bu millete yakışanı yaptık.

O KANUNİ’Yİ TANIMIYORUZ: Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz, her yerle biz de ilgileniriz ama bunlar televizyon ekranındaki ecdadımızı zannediyorum o ’Muhteşem Yüzyıl’ belgeselindeki gibi tanıyor. Bizim öyle bir ecdadımız yok. Biz öyle bir Kanuni tanımadık. Biz öyle bir Sultan Süleyman tanımadık. Onun ömrünün 30 yılı at sırtında geçti. Sarayda o gördüğünüz dizilerdeki gibi geçmedi. Bunu çok iyi bilmeniz, anlamamız lazım. Ve ben o dizilerin yönetmenlerini de o televizyonun sahiplerini de milletimizin huzurunda kınıyorum. Ve bu konuda da ilgilileri uyarmamıza rağmen yargının da gerekli kararı vermesini bekliyorum. Böyle bir anlayış olamaz. Bu milletin değerleriyle oynamaya, milletçe gereken dersin, milletçe gereken cevabın hukuk içinde verilmesi gerekir.

ZALİME ARKA ÇIKIYORLAR: Bize ‘Suriye ile ilgilenmeyin’ diyenler, kendileri gidip Suriye’deki eli kanlı, gayrimeşru rejimini desteklemekten, o rejimin eli kanlı lideriyle hatıra fotoğrafı çektirmekten çekinmiyorlar. Suriye’de eli kanlı rejimin haşa arkasında dursaydık, özellikle muhalefetimiz sizin Suriye’de ne işiniz var diyecekti. Kendileri tarihleri boyunca zalimlerin yanında yer aldılar. Bu ana muhalefet Hitler’in, Mussolini’nin, Stalin’in yanında yer aldı. Tarihleri boyunca her zaman kan dökenlerin, halkına zulmedenlerin yanında yer aldılar. Bugün de aynısını yapıyorlar. Zalime arka çıkıyor, zalime karşı mazlumu görmezden geliyorlar.

SAVUNMA AMAÇLI: Sınırımızda aldığımız tedbirlerden de kimse farklı anlamlar çıkarmaya gayret etmesin. Biz bu tedbirimizi sınırımızda alıyoruz. Niye, Akçakale, Ceylanpınar’a bu bombaları atanların farklı şeyler yapmayacağı ne malum. Onun için de biz sınırımızda savunma amaçlı bu tedbirleri almaya mecburuz. Biz bir NATO ülkesiyiz ve NATO ülkesi olarak da yasaların gereği, orası aynı zamanda NATO’nun da talebimiz halinde böyle bir görevi yapma alanı içerisindedir.

Haberin Devamı

‘Kadını döven Nazi ruhludur’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”ne de değindi. Erdoğan, ”Buradan her ne şekilde olursa, hangi bahaneyle olursa olsun, kadınlara, hanım kardeşlerimize yönelik her türlü şiddeti bir kez daha lanetliyorum” diye konuştu. Başbakan Erdoğan, daha sonra Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, 19 Mayıs 2011 günü meydana gelen 5.9’luk depremde hasar gören evlerin yerine yenileri yapılan binaların toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan burada da, “Cennet anaların ayaklarının altında. O anaların ayaklarının altı öpülür. Onlara şiddet olmaz, bunu yapanlar ya cehaletlerinden ya da Nazi ruhu, faşist ruhu taşıyorlardır. Özellikle de inançlı dindar Müslüman biri böyle bir şey yapması mümkün değil. Yapıyorsa o da zalimdir” dedi.

Haberin Devamı

Yasal işlem istenmişti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirdiği Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili daha önce de tartışmalar yaşandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 6 Ocak 2011’de, TBMM Genel Kurulu’nda MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın “dizide ecdada hakaret edildiği” iddiası üzerine “Ben de büyük bir endişe içindeyim. Kanuni gibi birinin harem, içki düşkünü, değişik ilişki içerisinde göstermek... Ben üzüntü duyuyorum. Yasal işlem başlatılacak. Atatürk’ün hatırasına hakareti suç sayan kanun yürürlüktedir. Bunu diğer şahsiyetler için de geçerli kılmak mümkün değil ama tarihin önemli şahsiyetlerini küçültmeye çalışmak karşılığını bulmalıdır” dedi.
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dizi hakkında 11 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında 74 bin 911 şikâyet geldiğini açıklamış, ilgili yayın kuruluşunun uyarılmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

Küçük Zeynep’in Erdoğan sevgisi
Törende Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine kırmızı gül veren 7 yaşındaki Zeynep Nur Karakuzu’yu ile bir süre sohbet etti ve sevdi. Başbakan Erdoğan, küçük kıza oyuncak bebek hediye etti. Küçük Zeynep de Erdoğan’a sevgisini ifade ettiği bir yazı verdi.

Haberin Devamı

Sosyal medya ikiye bölündü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisiyle ilgili açıklamalarına karşı yapım şirketi Tim’s Production ‘şimdilik’ sessiz kalmayı tercih etti. Başbakan Erdoğan’ın sözleri sosyal medyada ise günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Erdoğan’ın sözleri sosyal paylaşım ağı Twitter’da ‘Başbakan Erdoğan’, ‘Kanuni’ ve ‘Muhteşem Yüzyıl’ olmak üzere 3 ayrı başlıkta trend topic oldu. Başbakan Erdoğan’ın sözlerine karşı çıkanlar kadar destek verenlerin de oldu.
MAGAZİN SERVİSİ