Siyaset Bombalı tuzaklar ucuz atlatıldı

Bombalı tuzaklar ucuz atlatıldı

22.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksekova’da bir menfeze, Nusaybin’de bir köprüye yerleştirilen patlayıcılar uzaktan kumandayla patlatıldı. Şehrin yanı başında gerçekleştirilen saldırılarda şans eseri can kaybı olmazken çevredeki ev ve işyerleri büyük hasar gördü

Bombalı tuzaklar ucuz atlatıldı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcının saniye farkıyla geç patlaması bir faciayı önledi. Hedef alınan zırhlı polis aracı zarar görmezken çevrede ağır hasar meydana geldi. Orman ve Cumhuriyet mahallelerinden geçen Şemdinli Yolu üzerinde teröristler tarafından önceden yolun altındaki menfeze konulan el yapımı patlayıcı, önceki gece devriye görevi yapan zırhlı polis aracının geçişinden hemen sonra uzaktan kumandayla patlatıldı.
Saniye farkıyla saldırıdan kurtulan polis aracı patlamadan etkilenmedi. Ancak fırlayan şarapnel ve asfalt parçaları yüzünden çevrede bulunan ev ve işyerleri zarar gördü. Şiddetli patlamanın etkisiyle yolda 15 metre çapında, 4 metre derinliğinde bir çukur oluşurken, birçok evin camları kırıldı, çatıları hasar gördü. Olayın ardından bölgede operasyon başlatıldı.
Köprüye saldırı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde de Abdulkadir Paşa ve Devrim mahallelerini birbirine bağlayan Hastane Köprüsü’nün kolonlarına teröristler tarafından yerleştirilen bomba, önceki gece saat 01.45’te uzaktan kumanda ile patlatıldı. İlçenin dört bir yanında duyulan patlamada köprüyü taşıyan 2 kolon dağıldı. Patlamanın şiddetiyle, köprü çevresindeki ev ve işyerlerinin kapı ve pencere camları da kırıldı. Nusaybin’deki diğer olayda PKK’lı teröristler bomba yükledikleri otomobili, zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, çevredeki ev ve işyerlerinde büyük hasar meydana geldi. Polisin Hatay merkezli 3 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonlarda, 30 tabanca, 20 pompalı av tüfeği ve silahlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Yüksekova’da dev bir çukur açılırken çevredeki binalar harar oldu. Nusaybin’de iki mahalleyi birleştiren köprü de patlamada kullanılamaz hale geldi.