Siyaset ‘Bosna Hersek’ten et ithal edeceğiz’

‘Bosna Hersek’ten et ithal edeceğiz’

03.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Saray Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Milorad Dodik ile bir araya geldi.

‘Bosna Hersek’ten et ithal edeceğiz’

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

CİDDİ İVME: Tarihi köklerle Bağlı olduğumuz Bosna Hersek ile ilişkilerimiz bizim için hep öncelik arz eder. İkili ticaretimizin yükselen bir grafik çizdiğini memnuniyetle tespit ettik. Bugün imzaladığımız güncellenmiş serbest ticaret anlaşması 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmamıza katkı sağlayacak. Mutabakat muhtırası metnini imzaladığımız Saraybosna-Belgrad Otoyolu Projesi’nin de Bosna Hersek’in istikrarına çarpan etkisi yapacağına inanıyorum. Sarajevo-Belgrad arasındaki bu yol bölgeye çok ciddi ivme kazandıracaktır.

GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ: Enerji, savunma sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında atılacak adımlar gündemimizin üst sıralarındaydı. Özellikle TÜRKAKIM projesinin Bosna Hersek’e de intikali noktasında elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz.Bosna Hersek’ten et ithali noktasında da arkadaşlarımızla gerekli talimatı verdik. Bu akşam aynı zamanda Gıda Tarım Bakanımızla görüşmek suretiyle bölgeden ülkemize devletten devlete et ithali noktasında atmamız gereken adımları da atacağız.

Haberin Devamı

‘TÜRKAKIM’a destek’

Dodik de TÜRKAKIM’ın Bosna’dan geçmesinin önemine dikkat çekerek, “Türkiye ile Batı’yı bağlayan güzergaha Bosna’nın dahil edilmesinin önemini ifade ettik. Putin’in duruşunu bize anlattı. Bosna’nın enerji güzergahına dahil edilmesinin önemini anlattı. Bugün doğalgaz çok önemli faktördür” dedi.

Yazarlar