Siyaset 'Böyle bir şey olsun, halk içine çıkan namerttir'

'Böyle bir şey olsun, halk içine çıkan namerttir'

07.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Kapalıçarşı esnafını ziyaret etti. Kapalıçarşı’nın insanların nasıl bir arada yaşayabildiğinin, nasıl bir arada ticaret yapılabildiğinin en güzel örneği olduğuna işaret eden Soylu “Benim Anadolum böyledir. İşte bu güzel medeniyetimizi dünyaya nakşedelim” dedi.

Böyle bir şey olsun, halk içine çıkan namerttir

Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, CHP cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefon dinlemeleri iddialarına ilişkin “Kılıçdaroğlu’nun, Muharrem İnce’nin telefonlarımız dinleniyor sözü bir tiyatral gösteridir. Başka hiçbir şey değil. Bir tanesi ile ilgili böyle bir şey olsun halkın içine çıkan namerttir” ifarelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Gezicilere kapak’

Türkiye’nin son yıllarda büyük yatırımlar yaptığını ifade eden Soylu, “Bizden adam oldu. O Gezicileri çok merak ediyorum şimdi. İki ağaç için Türkiye’yi kaosa sürüklemeye, iktidarı al aşağı etmeye çalıştınız. Tayyip Erdoğan diyor ki ‘dünyanın en büyük parklarından olan millet bahçesini yapacağım’ diyor. Sesleri çıkmıyor. Gezicilere kapak olsun Millet Bahçesi” dedi.

Böyle bir şey olsun, halk içine çıkan namerttir

‘Uber’in yaptığı korsan’

Bakan Soylu, Maçka Taksi durağında, taksicilerle bir araya geldi. Soylu, Uber konusunda şunları söyledi: “Hukuk devletinin kendine ait kuralları var. Uber’in yaptığı yetkisiz taşımacılık. Kendileri de kabul ediyorlar zaten. Yetkisiz taşımacılık kanuna ait değil. Esas itibarıyla bunun adı korsan. Yetkisi olmadığı bir taşıma şeklini oluşturuyor. Hukuksuz bir işe müsaade etmemizi bizden kimse beklemesin.”