Siyaset Bozdağ: 'Bu açıklamalar bizim açımızdan yok hükmündedir'

Bozdağ: 'Bu açıklamalar bizim açımızdan yok hükmündedir'

29.12.2015 - 15:33 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP'li yöneticilerin açıklamalarına ilişkin, "Bunlar kabul edilemez hezeyanlardır. İhanettir bu açıklamalar. Türk Ceza Kanunu anlamında suçtur, müeyyideleri vardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir" dedi.

Bozdağ: Bu açıklamalar bizim açımızdan yok hükmündedir

Bozdağ, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında hukuk fakülteleri dekanlarıyla yapılan toplantıya gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

HDP yöneticilerinin açıklamalarının ardından, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ya da parti kapatmanın gündeme gelip gelmeyeceği sorusu üzerine Bakan Bozdağ, "HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bombalar, tuzaklar, hendekler, barikatlar, PKK terör örgütü ve teröristlerinin sözcülüğü mahiyetinde olan açıklamalarını buradan şiddetle kınadığımı ifade etmek isterim" diye konuştu.

Bu açıklamaların, PKK terör örgütünün ve teröristlerinin bölücü hedeflerinin açık, net bir biçimde Demirtaş'ın diliyle ifade edilmiş hali olduğunu belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Bunlar kabul edilemez hezeyanlardır. İhanettir bu açıklamalar. Türk Ceza Kanunu anlamında suçtur, müeyyideleri vardır. Bizim açımızdan da yok hükmündedir. Onu da ifade etmek isterim. Türkiye'de bin yıldır birlikte yaşayan Türkler ve Kürtlerin kardeşliğini, tarih ve kader birliğini ne bölücü terör örgütü ne de ona destek veren başkaca güçler yok edemez. Bugüne kadar yok edemediği gibi bundan sonra da yok etmeyi başaramayacaktır. On yıllardır Türkiye'de, Türklerle Kürtleri karşı karşıya getirmek için uğraş veren bölücü terör örgütü buna muvaffak olamamıştır. Bundan sonra da olamayacaktır. Kazdıkları hendeklerde kendileri boğulacaktır."

Haberin Devamı

Türkiye'nin, bölünmez bütünlüğünü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlı biçimde korumaya devam edeceğini vurgulayan Bozdağ, "Bundan kimsenin endişesi olmasın. Değil yüz yıl, yüzlerce yıl geçse dahi bu ülkenin bölünmesine asla izin verilmeyecektir. Kimsenin de bu ülkeyi bölmeye gücü yetmeyecektir" dedi.

Bakan Bozdağ, HDP'li yöneticiler hakkındaki soruşturmalara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şu anda soruşturmalarla ilgili gazetelerden aldığım bilgiler var. Hem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan açıklamalarla ilgili soruşturmalar başlattılar. Soruşturmalarla ilgili süreç devam ediyor. Soruşturma tamamlandıktan sonra, fezlekeye bağlanıp Adalet Bakanlığına intikal ettiriliyor, Adalet Bakanlığı Başbakanlığa, Başbakanlık da TBMM Başkanlığına gönderiyor. Süreç bu şekilde işlemektedir. Şu anda bu açıklamalarla ilgili, Adalet Bakanlığına gelmiş herhangi bir fezleke yoktur. Ancak başlatılmış soruşturmalar vardır."

Haberin Devamı

Cinsel taciz suçlarında uygulanan ceza

Anayasa Mahkemesinin, cinsel istismar suçlarında ceza alt sınırını 16 yıl olarak düzenleyen kanun maddesini iptal ettiği hatırlatılarak, yeni düzenlemenin ne zaman yapılacağının sorulması üzerine Adalet Bakanı Bozdağ, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı biz de biliyoruz. Onun tayin ettiği süre 1 yıl, ancak bu konu 1 yıl gündemde kalacak bir konu değil. Talimat verdik, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Önümüzdeki zaman içinde mümkün olan en kısa sürede bu konudaki düzenlemeyi Meclis'e sevk edeceğiz, herhangi bir gecikmeye, sıkıntıya meydan vermeyeceğiz. Meclis'e sevk edeceğimiz ilk ceza yasasında yer alacaktır."