Siyaset Bozer: Ders çıkarttık

Bozer: Ders çıkarttık

15.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bozer: Ders çıkarttık

Bozer: Ders çıkarttık


Ankara Milliyet

       Kızılay Genel Başkanlığı'ndan istifa eden ve 21 Kasım'daki Olağanüstü Kongre'ye kadar bu görevi yürütecek olan Yüksel Bozer, Düzce depremine Marmara depreminden aldıkları derslerle müdahale ettiklerini söyledi. Bozer, deprem bölgesinde 'afet üssü' kurmak için harekete geçtiklerini açıkladı.
       Bozer, dünkü basın toplantısında, depreme anında müdahale ettiklerini belirterek, "Eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Kriz merkezlerinden eksiğimiz olduğuna ilişkin şikayet gelmedi" dedi.
       Kızılay'ın müdahelesini başarılı bulduğunu belirten Bozer gerekçelerini de şöyle açıkladı:
       "Bölge bize daha yakındı. Bütün teşkilatımız hazırlıklıydı. Daha küçük bölgede bir deprem. Genişlik çapı 50 - 60 kilometrelik bir alanda. O nedenle ulaşmakta zorluk çekmedik. Ayrıca yollar açıktı. Yolların açık olması bizim süratle müdahele etmemize yardımcı oldu. Basına da çalışmaları yansıtmakta ciddi davrandık."
       Bozer, deprem bölgesinde bir 'afet üssü' kurmayı planladıklarını da belirterek, Başbakan Bülent Ecevit'ten arazi tahsisi istediğini açıkladı.

       Bozer projeyi şöyle özetledi:
       "İzmit bölgesinde 50 dönümlük arazinin Kızılay'a devredilmesini istedim. Bu alan afetlere anında müdahale için kullanılacak. Burada, çadır imalathanesi, TIR parkı, modern depo, 120 yataklı seyyar hastahane, helikopter pisti olacak. Bu yapılar çelik konstrüksiyonlarla yapılacak. Arazi tahsis edildiği taktirde altı veya dokuz ay içerisinde o bölgeye bu afet üssünü kurabiliriz. Sayın Başbakan da projeye olumlu baktı."

Stoklar şişkin değil

       Depolardaki stoklara ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Bozer, "Stoklarımız önceki kadar şişkin değil, oldukça azaldı. Bir ABD firmasıyla 5 - 10 bin kışlık çadır almak için temasa geçtik. Diğer malzemelerde sıkıntı yok. Çadır konusunda dikkatli davranıyoruz. Çadır, en çabuk ABD'den gelecek gözüküyor. Ukrayna çadırları gecikebilir. Pakistan'dan gelen çadırları halk beğenmedi" diye konuştu.