Siyaset Bozkır’dan yaptırım tepkisi: Açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi yok

Bozkır’dan yaptırım tepkisi: Açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi yok

05.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Eliot Engel’in Türkiye’ye ilişkin yaptırım açıklamasına tepki göstererek, “Bu açıklamanın gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur ve haddini aşan bir açıklamadır” dedi.

Bozkır’dan yaptırım tepkisi: Açıklamaların gerçekle hiçbir ilgisi yok

Bozkır, yaptığı yazılı açıklamada, Engel’in, Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemini alması halinde yaptırım uygulanacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklamasını eleştirdi. Engel’in, mesnetsiz açıklamasını kınadığını belirten Bozkır, “Bu açıklamanın gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur ve haddini aşan bir açıklamadır. Eliot Engel, hem üslubu hem de açıklamasının içeriği bakımından diplomatik nezaketi ve gerçekliğin sınırlarını zorlayan bir tutum içerisindedir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin, doğal ve meşru olarak, güvenlik ihtiyacını karşılayacak alternatifleri değerlendirdiğini vurgulayan Bozkır, “Aynı Eliot Engel gibi, ABD’deki bazı kesimler, bu durumu açıklık ve hakkaniyetle değerlendirmekte zorlanmaktadır. Egemen bir devlet olarak, bu konudaki meşru haklarımızın ABD’deki bazı kesimler tarafından ihlal edilmesine tahammül göstermemiz beklenmemelidir” ifadesini kullandı. Bozkır, Türkiye’nin, ilişkileri köklü bir geçmişe dayanan tarihi müttefiki ABD’nin, bu durumu en iyi anlaması gereken ülke olduğunu belirterek, bu tarz yaklaşımların hayal kırıklığı yarattığını aktardı.