Siyaset ‘Bu millet insanlığını döviz kuruna satmaz’

‘Bu millet insanlığını döviz kuruna satmaz’

16.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’ye yönelik hava saldırısında yaşanan olaylara rağmen geç kalındığını belirtti.

‘Bu millet insanlığını döviz kuruna satmaz’

Soylu, “Batılı medeni devletler, kimi kulağını, kimi gözünü tıkıyor. Şimdi bıçak kemiğe dayandı, kimyasal silahları görünce apar topar operasyon yapıyorlar. Eğer dün samimi olsalardı, bugün bu operasyona gerek kalmazdı. Teröristlerle değil, legal devletlerle iş tutsalardı, bugün dünyayı büyük bir kutuplaşmanın eşiğinde bırakmazlardı” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuşan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun döviz kuruna yönelik söylemlerine tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bizim ana muhalefet diyor ki: Ben sana dememiş miydim, Ortadoğu bataklığına girmeseydin? Derdi ne? Dolar yükselmiş. Kılıçdaroğlu, bu millet insanlığını döviz kuruna satmaz, sen bizi yanlış tanımışsın. Türkiye ne yapmış? Ölümden kaçan insanlara kapısını açmış, kapatsa mıydı? Aman dolar yükselmesin diye onurumuzu, insanlığımızı ayaklar altına mı alsaydık? Döviz kurları düşükse, dünyada bizim için her şey yolunda mı? Yanı başımızda kan gövdeyi götürürken biz para mı sayacaktık? Ben bu siyaset anlayışını görmüş olmaktan hicap duyuyorum.”