Siyaset ‘Bu milletin karşısında duracak güç tanımıyoruz’

‘Bu milletin karşısında duracak güç tanımıyoruz’

19.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin 6. olağan büyük kongresinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki gelişmeler ve ABD’nin yaptırım kararlarına karşı sert mesajlar verdi, ‘Hiç endişeniz olmasın, bizi çökertemeyecekler’ dedi.

‘Bu milletin karşısında duracak güç tanımıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin 6. olağan büyük kongresinde yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmeler ve ABD’nin yaptırım kararlarına karşı sert mesajlar verdi. Erdoğan, “Birileri bizi güya ekonomi, yaptırım, kur, döviz, faiz, enflasyonla tehdit ediyor. Onlara diyoruz ki oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri, tuzakları imanıyla boğmuştur. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti’nin 6. Büyük Kongresi öncesi dışarıda bekleyen halka ve salondaki partililere ayrı ayrı seslendi. Erdoğan, konuşmalarında şu mesajları verdi:

‘Atacağımız adım çok’

SANDIKTA, MEYDANDA: Bizler, tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz ve bizi bölmek, parçalamak isteyenlere en güzel cevabı hem sandıklarda veriyoruz hem meydanlarda veriyoruz. Yeni sistemle ilk kongremizi yaparak dünyaya farklı bir mesaj veriyoruz. Biz sadece ve sadece Allah’ın huzurunda rükuda ve secdede eğildik. Yok şuymuş, yok buymuş, yok dolarmış. Yok böyle bir şey. Onların dolarları varsa bizim Allahımız var. Yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler.

Haberin Devamı

MALAZGİRT’TEYİZ: Yapacağımız çok şey var. Atacağımız adımlar çok. Şu anda ağustos ayını geride bırakıyoruz. 26 Ağustos’ta Malazgirt’teyiz. Malazgirt’ten Sultan Alparslan gibi yeniden yola çıkacağız. Arkadan 30 Ağustos geliyor. 30 Ağustos’ta da yine Kocatepe’deki gibi dimdik ayakta duruşumuzun işaretini vereceğiz. Bitti mi? Bitmedi. Kararlılıkla eylül, ekim, kasım, aralık, ocak, şubat, ardından mart yerel seçimler. 81 vilayetimiz modern bir belediyecilik anlayışını görsün.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK: Bundan tam 17 yıl önce AK Parti’yi kurarken, ‘Bugün Türk siyaset tarihine hizmete sevdalı AK Partililerin doğum günü olarak geçecektir’ demiştik. ‘Bugünden sonra Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştik. Hamdolsun milletimize vermiş olduğumuz sözü tutmanın bahtiyarlığıyla karışınızda bulunuyorum. Türkiye’de hanımlara ve gençlere özel önem ve yer veren tek parti AK Parti’dir. İnşallah daha nice 17 yıllara birlikte ulaştıracağız.

‘Bu milletin karşısında duracak güç tanımıyoruz’

‘Milletimiz kurdu’

ŞARKININ SONU YOK: AK Parti’nin asıl kurucusu da sahibi de milletimizin bizatihi kendisidir. AK Parti’nin ne olduğunu anlayabilmek için önce medeniyetimize, tarihimize vakıf olmak gerekir. AK Parti Türkiye’dir. Bunun için AK Parti’yi milletimiz kurmuştur diyoruz. Bunun için AK Parti’nin tarihi milletimizin tarihi kadar eskidir diyoruz. Bunun için AK Parti’ye tüm gücümüzle sahip çıkıyor, partimizi gözümüz gibi koruyoruz. Bu şarkının sonu yok.

Haberin Devamı

ZAĞARLIK YERİNE: (Mehmet Akif Ersoy’un ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiirini okuyarak) Biz zalimlerin karşısına işte bu inançla dikiliyoruz. Biz işte bu imanla, ülkemizin ve milletimizin ayağına takılmaya çalışılan prangaları parçalayıp atıyoruz. Biz, işte bu sorumlulukla, soysuzlara zağarlık yapmak yerine onlara meydan okuyoruz. Ne demek zağarlık, av köpeği.

OYUNU GÖRDÜK: Bugün de birileri bize güya ekonomiyle, yatırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa, imkan da vardır. Milletimiz bugüne kadar nice ihanetleri, nice tuzakları hep imanıyla boğmuştur. Kardeşlerimizin ve dostlarımızın duasıyla, desteğiyle her türlü zorbalığını üstesinden geldik. Bugün de yine imanımızla mücadelemizi yürütüyoruz. Türk’ün cesareti ve Müslüman’ın aklı, imanının tezahürüdür. Hem cesareti hem aklı olan bu milletin karşısında duracak hiçbir fani güç tanımıyoruz. Hiç kimse bu milletle, bu ülkeyle oynamaya kalkmasın. Çünkü biz ya olacağız, ya öleceğiz, diyerek hedeflerimize doğru yürüyen bir milletiz.

Haberin Devamı

‘Bu milletin karşısında duracak güç tanımıyoruz’

‘Biz Türkiye’yiz Türk milletiyiz’

BAŞARAMAYACAKSINIZ: Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Başaramayacaksınız milletimizi bölemeyeceksiniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, devletimizi yıkamayacaksınız, Türkiye’nin yükselişinin durduramayacaksınız. Hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacaksınız. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Çünkü biz Müslüman’ız. Çünkü biz insanlığın ortak sesi ve vicdanıyız. Biz hiçbir zaman mücadeleden kaçan, davasının ve ülkesinin yıpranması pahasına kendi alanını korumaya çalışan bir parti olmadık, olmayacağız. Kurulduğumuz günden beri ülkemizde, bölgemizde ve dünyada gördüğümüz her haksızlık, adaletsizlik, zulüm, riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık, durmayacağız. Hak için, vatan için, millet için, insanlık için kavga verilerken pencereden seyretmedik, seyretmeyeceğiz. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlere boyun eğenlerden, acılardan çıkar sağlama çalışan menfaatperestlerden olmadık, olmayacağız.

Haberin Devamı

‘Siyaset darbesi’

BOYUN EĞMEYECEĞİZ: Dünyayı sömürerek kendilerini refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak için yollara dökülen masum insanlar, denizlerin, okyanusların, ırmaklarını karanlık sularında, tel örgülerin, yüksek duvarların önünde ağlarken gülenlerden, onlara çelme takanlardan olmadık, olmayacağız. Filistinlilere zulüm edilirken, ilk kıblemiz Kudüs’teki kutsallarımız çiğnenirken kafasını başka tarafa çevirenlerin safına katılmadık, katılmayacağız.

‘Bu milletin karşısında duracak güç tanımıyoruz’

STRATEJİK HEDEF: Sınırlarımızın dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik, göstermeyeceğiz. Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımda bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kimsenin hakkına göz dikmediğimiz gibi kendi hakkımızın gasp edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Kendi umutlarımızı, hayallerimizi, hedeflerimizi başkalarının insafına terk etmedik, etmeyeceğiz. Tarihin dolgu malzemesi değil, inşacısı olduğumuzu unutmadık, unutmayacağız.

HİZMET SİYASETİ: Ak Parti olarak asla masa başı siyaset yapmadık. Asla karanlık odakların dümen suyuna girmedik, asla siyaset mühendisliklerine itibar etmedik. Rakip bulamadığımızda kendi kendimize yarıştık. Gücümüzü darbecilerden, vesayet odaklarından değil, sadece milletimizden aldık. Ülkemizi çok sevdik. Ülkemizi çok sevdiğimiz için Türkiye’yi birinci sınıf demokrasi, birinci sınıf ekonomi, birinci sınıf hizmet yakışır dedik. Kimlik siyaseti değil, millet siyaseti yaptık. Kavga siyaseti değil, hizmet siyasi yaptık.

KUR İLE DARBE: Milletimizin birliği, beraberliği güçlendikçe Türkiye’nin gücü arttı, imkanları genişledi. Tabii aynı zaman da husumetler de çoğaldı. Dışarıdan kurdukları tuzaklar yetmedi, içerdeki ihanet odaklarını da hareket geçirdiler. Sokaklarımızı yakmaya kalktılar. Yargı-emniyet darbesi yapmaya kalktılar. Çukur eylemleriyle terör darbesi yapmaya kalktılar. Ülkenin dışından taciz atışlarıyla sınır darbesi yapmaya kalktılar. Seçim sonuçlarını bahane ederek siyaset darbesi yapmaya kalktılar. Kuru, dövizi, faizi kullanarak ekonomik darbe yapmaya kalktılar. Kaderin üstündeki kaderin tezahürlerine her vesileyle şahit olduk. Son 5-6 yılda yaşadığımız her hadisede gördük ki bir olduğumuzda, iri olduğumuzda, diri olduğumuzda, kardeş olduğumuzda, hep birlikte Türkiye olduğumuzda hiç kimsenin bize gücü yetmez.

SINIRLARIMIZ BOYUNCA: Türkiye’nin sınır güvenliğinin sınır ötesinden başladığı inancıyla yürüttüğümüz operasyonları genişleterek devam ettireceğiz. Özellikle Suriye ve Irak’tan ülkemize yönelen tehditleri ne pahasına olursa olsun kaynağında kurutmakta kararlıyız. Daha önce Cerablus’ta, El Bab’da, dün Afrin’de ne yaptıysak, Suruç’tan Cizre’ye kadar sınırlarımız boyunca aynısını yapacağız. Kandil’i ülkemize yönelik terör saldırılarının üssü olmaktan çıkartacak adımları atıyoruz. Sincar, Mahmur, aynı şekilde, kaynağında kurutacağız.

‘En büyük yatırım’

DÜNYAYA MESAJ: Kanal İstanbul’u hayata geçirmek için kolları sıvadık. 43 kilometre, her iki tarafında iki butik şehir oluşturacağız. Kanal İstanbul ile dünyaya büyük bir mesaj vereceğiz. İnşallah Türkiye’nin en büyük yatırımı olacak bu stratejik projeyi mutlaka gerçekleştireceğiz.

75 MİLYAR DOLAR: Savunma sanayinde yerlilik oranını yüzde 20’den yüzde 65 seviyesine getirdik. Havacılık ve savunma sektörümüzün cirosunu 1 milyar dolardan 7 milyar dolara, ihracatımızı da 248 milyon dolardan 2 milyar dolara yükselttik. Son aylarda ardı ardına imzalanan yeni anlaşmalarla ihracat rakamımız kat be kat artıyor. Ülkemizde halen yürütülmekte olan savunma sanayii projelerinin tutarı 45 milyar dolarlık bir hacme ulaştı. Çok yakında 75 milyar dolara varacaktır.