Siyaset 'Bu ne aymazlık?'

'Bu ne aymazlık?'

04.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’li bir milletvekilin ‘PYD terör örgütü değil’ dediğine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Bu ne aymazlık? Daha ne göreceksin? 90’dan fazla roket fırlatılmış, siviller hayatını kaybetmiş, PKK/PYD/YPG sülalesi aynı boyun soyundan” diyerek tepki gösterdi

Bu ne aymazlık

Ak Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tekirdağ il kongresinde yaptığı konuşmada, “Zeytin Dalı Harekâtı’nın ne olduğunu anlamak istemeyenler Türkiye’ye öyle veya böyle bu harekâtla ilgili kara propaganda yaparak, maalesef algıyı değiştirmeye çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün partisinin 6. olağan il kongresine katılmak üzere Tekirdağ’a geldi. Yıldırım, kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’nun dışında bekleyen vatandaşlara hitap etti. Yıldırım, partisinin Tekirdağ 6. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında da Tekirdağ’ın “Mustafa Kemal, Namık Kemal, Yahya Kemal olmak üzere üç Kemal’in memleketi” diye bilindiğini ve Cumhuriyet’in, bağımsızlığın, mücadelenin başladığı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişindeki en büyük başarıyı ortaya koyan bir şehir olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı başlarken, Mehmet Kuzu isimli bir askerin “Vatan bizim için kızıl elmadır” dediğine işaret ederek, Kuzu’nun Tekirdağlı olduğunu, annesi Ümmühan Kuzu ve babası Cemil Kuzu’nun da kongrede bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yıldırım özetle şunları kaydetti:

- AYNI SOYSUZLARDAN: Kendini bilmez CHP milletvekili diyor ki ‘PYD terör örgütü değil’ diyor. Bu ne haddini bilmezlik, bu ne aymazlık? Daha ne göreceksin? 90’dan fazla roket fırlatılmış, siviller hayatını kaybetmiş, 40 yıldır milletimizin başına bela olmuş PKK/PYD/YPG sülalesi aynı boyun soyundan. Aynı soysuzlardan. Neresi terör örgütü değil bunların? Bunu söyleyen ana muhalefet partisinin milletvekilleri. Tekirdağ, bunu bir yere not et. Millet düşmanlarıyla yola gitmek Tekirdağ’a yakışmaz. 2019’da milletine, vatanına, bayrağına, devletine canı gibi sahip olan Tekirdağlı aziz kardeşlerim bunun hesabını soracaktır.

- AFRİN MİLLİ OLACAK: Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki ‘Eğitimimiz milli olacak. Afrin Harekatı milli olacak. Ordumuz milli olacak. Be kardeşim bunlara itiraz eden mi var? Eğer her şeyin milli olmasını istiyorsan Ak Parti’ye bak. Milli ittifak var, buyur sen de katıl. Hep beraber yolumuza devam edelim. Lafla millilik olmaz, millilik Afrin’de teröristlerin başına bomba gibi düşmekle olur. Millilik, hudutlarımızda oluşturulan terör devletine geçit vermemekle olur. Millilik, ay yıldızlı bayrağı alıp Hakkari’de dalgalandırarak gezmekle olur. Lafla millilik olmaz..
Diyor ki ‘İktidara gelirsek, öğretmenlere 5 bin liranın üzerinde maaş vereceğim.’ Tabii iktidara gelme umudu olmadığı için her şeyi söyler, dilin kemiği yok. Böylelerine rahmetli babaannem derdi ki ‘Kaval elin, yel Allah’ın’, üfle Kemal üfle, seninki de bu hesap. Hesap yok, kitap yok.

Haberin Devamı

- ALGI OPERASYONU: Zeytin Dalı Harekatı’na çok şükür millet tam destek veriyor. İçeride ve dışarıda hazmedemeyenler olsa da bu harekat büyük bir kararlılık ve başarıyla devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatı’nın ne olduğunu anlamak istemeyenler Türkiye’ye öyle veya böyle bu harekatla ilgili kara propaganda yaparak, maalesef algıyı değiştirmeye çalışıyorlar. Zeytin Dalı Harekâtı terörün başının bulunduğu yerde ezilme harekatıdır. Zeytin Dalı Harekâtı, zulüm altında inim inim inleyen Arapların, Kürt kardeşlerimizin, Türkmen kardeşlerimizin bu zulümden kurtarılma harekatıdır. Zeytin Dalı Harekâtı, emperyalistlerin sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları, terör devletinin, terör kuşağının sona erdirilmesi, yok edilmesi harekâtıdır.

- ÖZGÜRLÜK DEMEK: Bu harekat komşular için özgürlük demek. Bu harekat bütün insanlığın vicdanı demek. Ama hiçbir zaman terör örgütlerinin propagandasına kapılıp burada yaptığımız harekata gölge düşürmeye çalışanlara müsamaha göstermeyiz. Bazılarının AK Parti’ye olan düşmanlığı, husumeti o kadar artmış ki ak olana kara, kara olana ak demekten geri durmuyorlar. (Afrin’deki Öcalan Anıtı’nın imha edilişini anımsatarak) Bütün dünya bunu görsün istiyoruz. Arkalarında durdukları, silah verdikleri, sırtlarını sıvazladıkları terör örgütlerinin gerçek kimliğini hala görmedinizse o zaman Mehmetçik bunu size en iyi şekilde gösteriyor. Yerle bir ederek, darmadağın ederek, siper ve mevzilerini yok ederek bunu gösteriyor.

Haberin Devamı

‘Kim bela olursa gereği yapılır’

Başbakan Yıldırım, Balıkesir’de yaptığı konuşmada ise Türkiye’nin barışına, kardeşliğine göz diken terör örgütlerine karşı Fırat Kalkanı Harekatı’nda ne yapıldıysa şimdi de Afrin’de yapıldığını söyledi. Yıldırım, “FETÖ’süyle, bölücü PKK’sıyla bu ülkenin, bu milletin başına kim bela olduysa gereği yapılıyor. Hukuk içinde en ağır cezayı alacaklar, hiç endişeniz olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Bu ne aymazlık

Telekonferansla katıldı

Başbakan Yıldırım dün Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde partisince düzenlenen Yerel Yönetimler İç Anadolu Bölge Toplantısı’na da telekonferansla bağlandı. Yıldırım, “2019 seçimleri Türkiye için, gelecek yılları için önemli.

Cumhurbaşkanımızın bu yola çıkarken millete verdiği bir söz var. Ülkemizi vatandaşlarımızın gurur duyacağı bir ülke haline getirmek. Millete hizmet yolunda yapılacak daha çok işimiz var. Türkiye’nin geleceği için çok güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum” dedi.