Siyaset 'Bu PKK'ya yalvarmaktır'

'Bu PKK'ya yalvarmaktır'

21.09.2012 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

Bu PKKya yalvarmaktır

MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Silahlar sussun, operasyonları durduracağız” sözlerinin “ateşkes talebi” olduğunu öne sürerek, “Hal olağan mı ki OHAL’e karşı çıkıyorsunuz? Sıkıyönetimin, OHAL’in geçmişte uygulamaları var, Anayasamızda da var bu hukuki bir çözümdür” dedi.

Haberin Devamı

TV8’de soruları yanıtlayan Şandır, PKK’nın sadece askeri savaş yürütmediğini, vergi topladığını, mahkeme kurduğunu belirtti. Cumhuriyet savcısının katledildiğini, devletin polisinin, askerinin, öğretmeninin kaçırıldığını dile getiren Şandır, şöyle konuştu:

“PKK sadece adam öldürmüyorki; kaçırıyor, şantiye basıyor, yol kontrolü yapıyor. Bunu Diyarbakır’ın merkezinde yapıyor. Vergi topluyor, mahkeme kuruyor. Hal budur. Bu hale olağan diyorlarsa Allah’a havale ediyorum. Hal olağan mı ki OHAL’e karşı çıkıyorsunuz?”

-“BU PKK’YA YALVARMAKTIR”-

Başbakan Erdoğan’ın PKK’ya yönelik “Silahlar sussun, operasyonlar dursun” çağrısını da değerlendiren Şandır, “Sıkıyönetimin, OHAL’in geçmişte uygulamaları var, Anayasamızda da var bu hukuki bir çözümdür. Başbakan’ın söylemi ateşkes talebidir, bir acziyet, bir zillettir. Bu açıklama Türkiye’ye, Türk milletine yakışmaz. Sayın Başbakan’ın bu beyanı ateşkes talebidir. Bu PKK’ya yalvarmaktır” dedi.

Haberin Devamı

-“PKK KANDİL’İ TÜRKİYE’YE GETİRDİ”-

Şandır, ülkenin bazı şehirlerinin, “PKK’nın silah deposu” haline geldiğini iddia ederek, şunları ekledi:

“PKK Kandil’i Türkiye’ye getirdi. Bingöl’de gündüz saat 12’de askeri konvoya roketatar ile saldıran PKK o silahı nereden buldu? Bu yaşananlar savaş, örtülü savaş. Türkiye’ye bir takım güçler yoğun bir biçimde saldırıyor ve insanımızı katlediyor. Bu coğrafyada başka bir devlet kurmak istiyorlar. Bu proje Kürtlerin talebi değil, bu proje küresel bir proje. I. Dünya Savaşı’nda kuramadıkları Kürt devletini PKK eli ile kurmaya çalışıyorlar, PKK ile kuramadıkları devletini siyaset kurarak kurmaya çalışıyorlar.

Başbakan’a, Bakanlara soruyorum: Hakkari’de okullar açık mı, okullarda Türk Bayrağı çekilebiliyor mu? Hakkari’de, Yüksekova’da okullar açık mı? Öğretmenler, öğrenciler okula gidebiliyorlar mı? Hakkari’de okulların önüne Türk bayraklarını çekebiliyorlar mı? Cevap versinler. Bunun anlamı Türkiye’nin siyasi birliğini bozmaktır.”