Siyaset Bu rektör kendisini imparator sanıyor

Bu rektör kendisini imparator sanıyor

26.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Elvan, ‘tr’ uzantılı DNS sunucularıyla ilgili sorumluluğu BTK’ya devretmemesinden dolayı ODTÜ Rektörü Acar’ı eleştirerek, ‘Halbuki yasal düzenlemeler var. Herkes haddini bilmeli’ dedi

Bu rektör kendisini imparator sanıyor

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yasal düzenlemeler olmasına rağmen ODTÜ’nün “tr” uzantılı DNS sunucularıyla ilgili sorumluluğu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na devretmediğini belirterek, “ODTÜ bu konuda direniyor. Kendisini imparator zannediyor bu rektör (Prof. Dr. Ahmet Acar) zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Elvan, dün AA Editör Masası’nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Güneydoğu’daki bazı ilçelerdeki operasyonlara değinen Elvan, vatandaşların aynı zamanda çocuklarının PKK’nın elinden kurtarılmasını istediğini söyledi. Elvan, çocukların uyuşturucuya sevk edildiğini, okula gönderilmediğini, yapılan mücadelenin bir yandan da buna yönelik olduğunu söyledi. Bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Elvan, “Esnafımızın da gerçekten zor durumda kalmasının önüne geçecek birtakım tedbirler aldık. Gerekirse ilave tedbirler de alabileceğiz” dedi.

‘Oy verenlere ihanet’

HDP’nin tavrını eleştiren Elvan, “Demirtaş, milletimize, Türkiye’ye ihanet etmiştir, kendisine oy veren vatandaşlarımıza ihanet etmiştir, etmeye de devam etmektedir. Düşünebiliyor musunuz terör örgütünü savunuyorlar” dedi. Elvan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Rusya ziyaretinin akıl dışı bir hadise olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘Haddini bilmeli’

Son dönemde Türkiye’ye, “tr” uzantılı DNS sunucularına yönelik siber saldırılarda artış olduğu belirtilerek, ODTÜ’nün bu sunucuları BTK’ya devretmemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Elvan, internetin Türkiye’de yeni yeni yaygınlaştığı dönemde BTK gibi bir yapının bulunmaması nedeniyle bu alandaki sorumluluğun ODTÜ tarafından alındığını söyledi. BTK’nın kuruluş sürecine değinen Elvan, şunları kaydetti:

“Kurum bilgi ve iletişim alanında siber saldırılar dahil düzenleyici bir kurum. Türkiye’de bu alanda uğraşan hangi kesimi sayarsanız sayın tamamını kapsayan bir düzenleme yetkisine sahip. Bu çerçevede de BTK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız vasıtasıyla ODTÜ’deki bu sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti.

Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum. ODTÜ, bu elinde bulundurduğu, geçmişten gelen bu sorumluğu BTK’ya devretmelidir, yapılması gereken budur. ODTÜ ulusal güvenliğimizi sağlayacak bir yapıya sahip değildir, orası üniversitedir.”

Bu rektör kendisini imparator sanıyor
Acar’dan ‘imparator’ yanıtı: Saldırılar ODTÜ ile ilişkili değil

Haberin Devamı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, siber saldırıların ardından tartışma konusu olan internet güvenliğiyle ilgili, kendisi hakkında “kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli” ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan’a, “Medyada paylaşılan, ülkemizin bankalarına ve kurumlarına yönelik olarak sürdüğü söylenen siber saldırılar, ilgili kurumların kendi kontrolü altındaki sistemlerle ilişkilidir. Konunun ODTÜ/Nic.tr tarafından tutulan “.tr” DNS kayıtları veya DNS servisi ile hiçbir ilgisi yoktur” diye yanıt verdi. ANKARA Milliyet