Siyaset ‘Bu şansı iyi kullanmalıyız’

‘Bu şansı iyi kullanmalıyız’

08.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbul seçimleri için olağanüstü toplanan AK Parti MYK, yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

‘Bu şansı iyi kullanmalıyız’

Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sürece ilişkin mevzuat hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, toplantıda “Mübarek ramazanın ilk gününde hayırlı bir haber aldık. Bu şansı iyi kullanmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yenilenecek seçimlere ilişkin stratejinin ele alındığı toplantıda, 31 Mart’tan farklı olarak tüm seçim çalışmalarının tek elden yürütülmesi benimsendi. Bu doğrultuda tek bir seçim koordinasyon merkezi oluşturuldu.

‘Vatandaşa çok iyi anlatılmalı’

Bazı MYK üyelerinin “Bu iş İstanbul seçimi olmaktan çıktı, Türkiye seçimi haline geldi. 23 Haziran iki adaylı ikinci tur gibi olacak” görüşünü savundukları toplantıda, muhalefetin “mağduriyet” ve YSK kararına yönelik aleyhte algı yaratma çabalarına karşı vatandaşa seçimin iptal nedenlerinin çok iyi anlatılması gerektiği vurgulandı. Toplantıda, partinin sandık müşahitlerinin gözden geçirilerek 31 Mart seçimlerinde yetersizliği tespit edilen isimlerin değiştirilmesi de benimsendi.