Siyaset 'Bunlara artık dersini verin'

'Bunlara artık dersini verin'

07.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, “AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum” diyerek şu çağrıyı yaptı: Ne istedilerse verdin ama ders vermedin. Şimdi sıra geldi ders vermeye kardeşim. Bunların bir derse ihtiyacı var

Bunlara artık dersini verin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye oy veren vatandaşlara seslenerek, “Ne istedilerse verdin ama ders vermedin. Şimdi sıra geldi ders vermeye kardeşim” dedi. Kılıçdaroğlu, Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- ADALET BU MUDUR?: Bir uyuşturucu baronu (İranlı Naci Şerif Zindaşti) Ergenekon, Balyoz döneminde gizli tanıktı. Zekeriya Öz bunu getirmişti. Sonra onun kumpas olduğu ortaya çıktı. Ve bu uyuşturucu baronu tekrar uyuşturucudan tutuklandı. Ama bir süre sonra serbest bırakıldı. Tahliyeyi veren hâkim, ‘iktidar partisinden eski bir milletvekili beni sürekli aradı, tahliye edilmesi baskı yaptı’ diyor. Savcı itiraz ediyor yeniden yakalama çıkarılıyor. Ama ne uyuşturucu baronunu ne adamlarını bulabiliyorsun. Osman Kavala bir yıldır iddianamesi yok, içeride. Eren Erdem kaçacak diye içeride, uyuşturucu baronu dışarıda. Bu mudur adalet?

- OY VERİRSEN HARAMA ORTAK OLURSUN: AK Partili kardeşlerime sesleniyorum. AK Parti, pahalılık, enflasyon, işsizlik, israf demektir. İsraf haramdır, AK Parti’ye oy verirsen harama ortak olursun.

Haberin Devamı

- GÖZÜNÜ TOPRAK DOYURSUN: Beyefendi diyor ki, ‘maaşım az yüzde 26 zam yapacağım.’ Gözünü toprak doyursun kardeşim. Alıyorsun 59 bin lira. Yetmiyor bir de emekli aylığı alıyorsun. Bu yetmiyor yüzde 26 zam diyorsun. 74 bin lira olacak benim aylığım diyor. Peki ayda bin 600 lirayla bu gariban işçi nasıl geçinecek?

- NE İSTEDİLERSE VERDİN: AK Parti’ye oy veren kardeşlerime dördüncü kez sesleniyorum. Ne istedilerse verdin ama ders vermedin. Şimdi sıra geldi ders vermeye kardeşim. Bunların bir derse ihtiyacı var. Ve o dersi verecek olan da bu ülkenin insanları.

'KATİLLER PAPAZ GİBİ UÇUP GİTTİ'

Adalet çökünce iktidardaki siyaset de çöker. Nasıl? Kaşıkçı cinayeti. Suudi Arabistan’dan geldi katiller. Cesedi parçalandı şimdi nerede olduğu belli değil? Ellerini kollarını sallayarak da yurt dışına çıktılar. Böylece, siyasetin çöktüğünü bir kez daha görmüş olduk. Papaz nasıl yurt dışına gittiyse, katiller de öyle yurt dışına gitti. Papaz uçtu beyefendi sarayda. Hiç değilse papaz katil değildi. Sonra kalkacaksın, ‘bu ülkede adalet var’ diyeceksin. Adalet yok. Erdoğan’ın sözcüsü, ‘Kılıçdaroğlu Kaşıkçı olayını kapatmaya çalışıyor’ diyor. Pes yani vallahi. İnanamadım.

- KRAL İSTEDİ, BIRAKTI: Erdoğan ve ekibi, katilleri Suudi Kralı’nın isteği üzerine serbest bıraktı ve gittiler. Katillere göz yumanlar, katillerin ellerini kollarını sallayarak Türkiye’den çıkmasına imkan verenler cinayet ortağıdırlar. Bu kadar basit. Merkel’e, Macron’a, Trump’a teslim oldun, Suudi Kralı’na da teslim oldun. Hani sen dünya lideriydin. Nasıl bir dünya lideri bu? Oyuncak lider. Herkesin tokat vurup sonuç aldığı lider. Ben senin şahsına bir şey demiyorum, beni üzen Türkiye’nin itibarını yerlerde süründürmendir. Sen bu cinayeti biliyordun. Elinde belgeler, bilgiler vardı.

Haberin Devamı

- TESLİM ALINDI: Kaşıkçı cinayeti için Türkiye neden seçildi? Çünkü şunu çok iyi biliyorlardı. Erdoğan avuçlarının içinde, her dediklerini yaptırabilirler. Teslim alınan bir sözde Cumhurbaşkanı var. Teslim alanlar da dünyanın egemen güçleri. Yok edilmesi gereken bir gazeteci var ve yok edilmesi gereken yer de Türkiye.

- BÜYÜKELÇİYİ ÇEKEMİYOR: Niye büyükelçiyi çekemiyor? Sen madem ki katilleri Türkiye’ye istiyorsun. Neden Suudi büyükelçisini Türkiye’ye çağırmıyorsun? ‘Ya bana katilleri teslim edersin veya büyükelçimi göndermem’. Diyebilir mi? Diyemez. Neden? Para teslim aldı para. Batı’nın egemen güçleri teslim aldılar.

Haberin Devamı

‘Yardım paraları nerede?’

15 Temmuz’da şehit olan gazilerimiz ve şehitlerimiz için para toplandı. ‘Ne oldu bu paralar’ diye soruyoruz. İlgili bakan ‘309 milyon lira para toplandı’ diyor. Nereye gitti bu para?. Allah bilir bu parayı da iç ettiler.