Siyaset ‘Çamlıca Camisi’ni Kadir Gecesi’nde açmak istiyoruz’

‘Çamlıca Camisi’ni Kadir Gecesi’nde açmak istiyoruz’

30.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un fethinin 565. yıldönümü dolayısıyla Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “29 Mayıs İstanbul’un Fethi Özel Programı”nda konuştu.

‘Çamlıca Camisi’ni Kadir Gecesi’nde açmak istiyoruz’

“Rabbim, bu şehri fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet Han’dan, kendisinin manevi rehberleri olan Akşemseddin’den Molla Gürani’ye kadar tüm alimlerden, bu şehri fetheden askerden, bu şehrin asırlardır bizim olarak kalması için mücadele eden herkesten razı olsun” diyen Erdoğan, İstanbul’a yönelik icraatlerden bahsetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1991 yılında bir söyleşide Sabiha Gökçen Havalimanı’na karşı olduğunu belirttiğini hatırlatan Erdoğan, “Diyor ki ‘Buraya uçak iniyor mu?’ Uçak inmeyebilir. Sen buraya uçak indireceksin. Biz iktidara geldiğimizde, doğru Sabiha Gökçen’e uçak falan inmiyordu. Aklımda kaldığı kadarıyla 750 milyon dolara mal oldu orası. Ama uçak inmeyen Sabiha Gökçen’e biz geldikten sonra uçak inmeye başladığı gibi yetmez hale geldi” dedi.

Haberin Devamı

29 Ekim’de havaalanı

Erdoğan, İstanbul’a dünyanın ilk 3’ü içerisinde yer alacak havalimanını yaptıklarını ve 29 Ekim’de ilk etabını açacaklarını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Atatürk Havalimanı’nın olduğu yeri, Osmanlı’da olduğu gibi Millet Bahçesi haline getiriyoruz. Diyor ki, ‘Ben dokundurtmam.’ ‘Para yok, ne ile yapacaksın?’. Anlamazsın ki. Kaynak çeşitlendirmesi nedir? Bunlar ne BOT anlar, ne PPP’den anlar, ne kamu özel ortaklığından anlar. Buradan bir tavsiyede bulunayım, BOT (Yap-İşlet-Devret) öğrenmek isteyebilirsin, PPP’yi (Kamu Özel Ortaklığı) öğrenmek isteyebilirsin. Seçimden sonra sana bunun ücretsiz dersini verebiliriz. Fırsatımız olacak bundan sonra ama 24 Haziran’ı bir aşalım. Şimdi işimiz çok.”

Haberin Devamı

Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi kastederek “Arada sırada Yalova’ya gidiyorsundur. Giderken Osmangazi Köprüsü’nü kullanıyorsundur. Bunları işte müteşebbisler, ortaklaşa yaptılar ve belli bir süre kullanacaklar, kullandıktan sonra da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bırakacaklar. Yavuz Sultan Selim Köprüsü öyle, Marmaray öyle, Avrasya Tüneli öyle” dedi.

Erdoğan, “Başakşehir ve İkitelli’de 2 ayrı şehir hastanesi yapıyoruz. Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’ni yıktık. Türkiye’nin en büyük opera binasını inşallah orada kuruyoruz” dedi. Rami Kışlası’nı ülkenin en büyük kütüphanesine dönüştürdüklerini aktaran Erdoğan, “Kuleli Askeri Lisesi’ni de müze olarak şehrimize kazandırıyoruz. Haliç Tersanesi’ni bilim ve teknoloji merkezi haline getiriyoruz. Marmara Denizi’nin çevresini otoyolla kuşatıyoruz. İstanbul’un şehir içi metro hatlarının uzunluğunu bin kilometreye çıkaracağız. İstanbul’a kazandırdığımız yeni bir manevi zırh olarak gördüğüm Çamlıca Camisi’ni de inşallah 10 Haziran’da, Kadir Gecesi’nde ibadete yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

‘Çamlıca Camisi’ni Kadir Gecesi’nde açmak istiyoruz’

Programa TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay, Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak da katıldı.