Siyaset Çatalca halkına tarım sözü verdi

Çatalca halkına tarım sözü verdi

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçim çalışmalarını dün Çatalca’da sürdüren CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, ilçedeki verimli tarım arazilerinin kullanımını artıracaklarını ve ulaşımı kolaylaştıracaklarını söyledi.

Çatalca halkına tarım sözü verdi

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimi turuna, dün Çatalca’da devam etti. İmamoğlu’nu seçim turunda eşi Dilek İmamoğlu da yalnız bırakmadı. İmamoğlu çifti, Çatalca girişinde partili ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı. Semt pazarı ve sanayi esnafını ziyaretinin ardından CHP adayı İmamoğlu, Çatalca Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye seslendi.

Haberin Devamı

‘Keyif alırlar’

İlçenin tarım potansiyeline dikkat çeken İmamoğlu, “Çatalca’yı kimsenin heba etmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz bu kentin kırsalı üretsin istiyoruz. Sadece Çatalca’da 150 bin hektarın üzerinde tarım alanı var. Dünyanın en gelişmiş kentlerinde yanı başında bulunan kırsallar en değerli yerleridir. Oraya insanlar giderler, ziyaret ederler, alışveriş yaparlar, tarım ürünü alırlar, evlerine dönerler. Hem mutlu olurlar, hem keyif alırlar, hem enerji depolarlar. Çatalca ve onun gibi ilçelerimiz aslında İstanbul’un en kıymetlisi. Bunu Çatalca’ya hissettirmek istiyoruz” dedi.

‘Emekli edin dedim’

İmamoğlu, kendisini çok üzdüğünü belirttiği bir konuya da konuşmasında yer verdi. İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı demiş ki, ben ‘Kovun gitsin’ demişim. Şunu dedim, ‘Yoruldular’. Ben söylemiyorum, onlar söylüyor. Metal yorgunluğu var. ‘Emekli edin, gönderin gitsinler’ dedim. ‘Kovun’ demedim. Seçilmiş insanlar, kovularak gönderilmez. İstanbul’un gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olacağım. Bu şehre barış, huzur gelecek, partizanlık bitecek. Ben, kavga etmem ama göndereceğim, emekli edeceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İmamoğlu, daha sonra semt pazarını gezerek vatandaşlarla konuştu. Eşiyle birlikte pazar alışverişi de yapan İmamoğlu, Trabzon ekmeği satan Ayşe Kaplan isimli kadın pazarcıyla sohbet etti.