Siyaset Çatışmaları durduramıyor savaşları engelleyemiyor

Çatışmaları durduramıyor savaşları engelleyemiyor

08.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaşanan sorunlar karşısında küresel sistemin başarısız olduğunu belirterek “Savaşları engelleyemiyor, çatışmaları durduramıyor, mazlumların sorunlarını çözemiyor. Dolayısıyla bu sistemin reforme edilmesi gerektiğini açık açık söyleyen kişi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

Çatışmaları durduramıyor savaşları engelleyemiyor

Ak Parti Kepez İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Bakan Çavuşoğlu, dünyada mazlumların yanında yer aldıklarını, bugün Türkiye’nin dünyada 2 milyar ümmetin umudu olduğunu söyleyerek, Somali’den Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Afrika’ya ihtiyacı olanlara 6 milyar dolardan fazla insani yardım yapıldığını anımsattı.

Haberin Devamı

Yalnızca mazlumların yanında olmadıklarını, küresel siyasette de önemli bir aktör durumunda bulunduklarını, dünya barışına katkı sağladıklarını ifade eden Çavuşoğlu, artık herkesin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının, Başbakanının, Dışişleri Bakanının neler söylediğine bakmaya başladığını kaydetti.

Adaletsizliklere de sessiz kalmadıklarını, nerede bir adaletsizlik varsa ilk sesini çıkaran kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “İsrail’in zulmüne de sessiz kalmadık, Arakan’daki Müslümanların katledilişine de sessiz kalmadık. Herkes sussa Kudüs davası için sesimizi hiç çekinmeden, korkmadan, gür bir şekilde çıkardık ve tüm dünyaya haykırdık. Mücadelemizi sonuna kadar da sürdüreceğiz. Kudüs yalnız değildir, Kudüs davası kimsesiz değildir. ‘Ben güçlüyüm yaparım.’ anlayışı artık bu dünyada geçersizdir ve bunu Birleşmiş Milletler oylamasında da gösterdik. Ben oraya Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gittim. İşte bu nedenle biz dünyada umut haline geldik. Çarpıklıkları da söylüyoruz.”

Haberin Devamı

‘Reforme edilmeli’

“Bugünkü sistemde, yani bugünkü dünyada, bugün yaşadığımız sorunlar karşısında maalesef küresel sistem başarısız” diyen Çavuşoğlu “Savaşları engelleyemiyor, çatışmaları durduramıyor, mazlumların sorunlarını çözemiyor. Dolayısıyla bu sistemin reforme edilmesi gerektiğini açık açık söyleyen kişi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. ‘Dünya 5’ten büyüktür.’ sözünü artık herkes kullanmaya başladı. Çünkü bugünkü BM ve Güvenlik Konseyi bugünün dünyasını yansıtmıyor. Her ülke kendi kafasına göre adalet getiremez. Niye kurduk biz bu uluslararası örgütleri? Niye orada kurallar koyduk? Niye kararlar alıyoruz? Adalet dağıtsın diye, sorunları çözsün diye, yanlışlara ‘dur’ desin diye” ifadelerini kullandı. - ANTALYA AA