Siyaset Çelik hakkındaki gensoru reddedildi

Çelik hakkındaki gensoru reddedildi

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin, “tarım kredi kooperatiflerinin zarara uğratıldığı” gerekçesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması önerisi reddedildi.

Çelik hakkındaki gensoru reddedildi

‘Çiftçi borç içinde’

Genel Kurul’daki görüşmelerde MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, “Son yıllarda gıda fiyatlarında meydana gelen ani ve anormal yükselişlerin temelinde, uygulanan yanlış ve yanlı tarım politikaları yatmaktadır. AKP hükümetleri tarımı ihmal etmiştir” dedi. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, AK Parti iktidarının tarım politikalarının çiftçiyi borç içinde bıraktığını ve göçe zorladığını ileri sürerek, “Çiftçinin borcu bugün 80 milyar. Çiftçinin borcunu nedense yapılandırmıyorsunuz. Her şeyi yapılandırıyorsunuz, iş çiftçiye gelince duruyorsunuz” diye konuştu.

Eleştirilere yanıt veren Bakan Çelik ise, “Ne yazık ki birçok defa olduğu gibi içerikten ve nitelikten yoksun gensoru ile karşı karşıya bulunmaktayız” dedi.

‘4.3 milyon TL tasarruf’

Gensorunun içeriğine rakamsal bazı verilerle yanıt veren Çelik, “Tarım Kredi Gıda A.Ş’de, 2011-2012-2013 yıllarında meydana gelen zararın 50 milyon TL olduğunun” iddia edildiğine işaret etti. Çelik, şöyle devam etti:

“O dönemlerdeki yönetim ve ilgili müdürler, Merkez Birliğinin iştirakı olan Tarım Kredi A.Ş. ile ilgili iddiaları soruşturmuş, yargıya intikal ettirmiş; ilgililer hakkında 38 hukuk davası, 35 icra dosyası, 2 savcılık takibi ve bir ceza davası bulunmaktadır. Ne dün ne de bugün intikal eden hiç bir hadisenin sümen altı edilmesi söz konusu olmamıştır. Genel müdürün net maaşı 20 bin lira. Tarım Kredi A.Ş yaptığı çalışmalarla 17 şirketin 9’unu kapatmış veya diğerleri ile birleştirmiştir. Kadroların azalmasından dolayı 4,3 milyon TL’lik yıllık tasarruf sağlanmıştır.”

Haberin Devamı