Siyaset Çelik: Paranoyak bir hal aldı

Çelik: Paranoyak bir hal aldı

25.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni Şafak ve Star gazetesinde yayımlanan haberde yer alan 7 bin kişinin dinlendiği iddiasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra hükümet üyelerinden de tepkiler geldi; açıklamaların ortak noktası yasaların ve kişilik haklarının ihlal edildiği şeklinde.

Çelik: Paranoyak bir hal aldı

Açıklamalar şöyle:
- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay: Tamamına bakamadım. Şu anda bir değerlendirme yapmam gerekmez, esasen değerlendirilecek bir şey de yok. Yani her şey ortada
- Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Politikacıları, gazetecileri, işadamlarını illegal yollarla tamamen farklı ve kirli amaçlar için dinlerseniz bunu hiçbir yere sığdıramazsınız. İnsanların eşiyle, çocuklarıyla, yakınlarıyla konuşmasını bile illegal şekilde dinlerseniz bunu hiç kimseye izah edemezsiniz ve bu çok büyük bir ahlaksızlıktır, hukukta, örfte yeri yoktur. Hele hele 7 bin kişilik bir orduyu dinlemek hangi maslahat gereğidir, hangi akılla bu izah edilebilir bunu bilemiyorum. Öyle bir paranoyak bir hal aldı ki insanlar, çok masum şeyler için bana ziyarete gelenler, bir bakıyorsunuz telefonundaki pili çıkarıyor.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: 2.5 yıldan beri resmi olarak, 5 yıldan beri de gayri resmi olarak dinlendiğimi tahmin eden ve öngören birisiyim. İçerisinde akademisyen, gazeteci, basın var, CHP var. Bu yalnızca Ak Parti’nin problemi olmaktan çıkmıştır. Bu beka ile alakalı konudur.
- TBMM Başkanvekili Ak Partili Sadık Yakut: Bu dinlemeler eğer bir olayın takip edilmesi ve hâkim kararları olmadan yapılmışsa hukuk dışıdır. Zaten delil olarak da hiçbir yerde değerlendirilemez. Yasalara da aykırı. Kişilik haklarına saldırıdır.
- Ak Partili Salim Uslu: Son derece vahim durumlar. Devlet gereken önlemleri alacak.
- Eski TBMM YasaDışı Dinlemeler Araştırma Komisyonu Başkanı Zeyid Aslan: Kanuna uygun olmayan dinleme talepleri TİB’e bu şekilde ulaşmışsa ve TİB de bu şekilde dinleme için uç vermişse, ayrıca TİB de bu işte sorumlu.

Haberin Devamı

Eski vekilden suç duyurusu
Haberlerde dinlendiği öne sürülen Türk Telekom Genel Müdür Danışmanı ve eski AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe, “Suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum” dedi. Yüksektepe, şöyle devam etti: “Haberi okuyan binlerce vatandaşın aklında, ‘Acaba Mehmet Yüksektepe ne yaptı da dinlendi?’ diye soru işareti var. Hiç kimsenin, durup dururken insanları zan altında bırakmaya hakkı yok. Ben bilişim uzmanıyım. Dolayısıyla teknik olayları, teknik olarak nasıl dinlenildiğini biliyorum. Zaman zaman dinlendiğimi hissediyorum.”